Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak myslicie czy taki zestaw ma szanse? czy opona za waska? nie chce 215 ani 225 bo juz na takich jezdzilem a zostaly mi nowe 205 i chce zalozyc to na alume szeroka na 8 cali, da rade, jezdzi tak ktos?
Opublikowano
mam taki zestaw na zime-felga 8" a opona 205.jeździ sie normalnie ale nie podoba mi sie opona "w stożek".łatwo rant przy feldze zahaczyc.
Opublikowano

dla mnie "markowe" felgi to wlasnie oryginalny:) slaby wybor u nich, dotzy aez toory to nie chce bo juz kiedys z kazda z tych firm mialem stycznosc na innych autach i nie zamierzam znowu na prostowanie jezdzic po 150zl sztuka!

kupuje oryginalny i tego sie trzymam!:)

jak ktos ma jakas wizje fajnych oryginalow alu BMW lub fotki bmw e46 na tych kolach lub ciekawych linkow prosze o pomoc:)

Opublikowano

Mi osobiście podobają się te felgi-link do ogłoszenia ze zdjęciami!!

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4560723

Felgi z drugiego linku który wstawiłeś chruścik można także kupić w rozmiarze 7.5/17, tylko ciężko jest je dostać- chodzi o te:

http://moto.allegro.pl/item323283722_alu_felgi_17_bmw_e46_e36_oryginaly.html

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Skoro się Wam szprychy podobają to może TAKIE?

Ja sobie takie zakładam w 17" - jak tylko przyjdą do nich oponki :)

Jak już będą założone to zapodam fotki.

Opublikowano

Widze chruścik, że dążysz do tego by auto po lifcie miało także oryginalne felgi po lifcie, czyli pełen oryginał-fajnie tak trzymać!! Ale z drugiej strony te oryginalne kółka szprychowe BMW wyglądają naprawde ładnie na samochodzie, nawet w modelu po lifcie!! Myśle że w tym rozmiarze (czyli 7/17) jest to najładniejszy wzór i na twoim miejscu właśnie takich kółek bym szukał, szczególnie że też Ci się podobają!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

robi80 te kola sa naprawde super, ma je znajomy na 330D i maja do tego super efekt podczas jazdy, ale ja tu widze inne kola, kurcze wybor niby jest ale zeby na cos zalozyc 205 opony to kiepsko a mam prawie nowe Pilot premacy z poprzedniego auta mi zostaly a zrobilem na nich moze 10.000km i szkoda mi ich odkladac i kupowac nowe, rozumiecie:)

pomozcie koledze bo juz nie moge patrzec na te zimowe 15:/

Opublikowano

chruścik napisał:

robi80 te kola sa naprawde super, ma je znajomy na 330D i maja do tego super efekt podczas jazdy, ale ja tu widze inne kola, kurcze wybor niby jest ale zeby na cos zalozyc 205 opony to kiepsko a mam prawie nowe Pilot premacy z poprzedniego auta mi zostaly a zrobilem na nich moze 10.000km i szkoda mi ich odkladac i kupowac nowe, rozumiecie:)

pomozcie koledze bo juz nie moge patrzec na te zimowe 15:/

No to zostaje Ci tylko jedno- pchaj te oponki na allegro, jest ich stosunkowo mało w ogłoszeniach więc powinieneś dostać za nie dość dobrą cene i szukaj kółek które Ci się będą najbardziej podobały i pasowały do Twojej Buni!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
no mnie sie wlasnie te ostatnie podobaja, te co oni je oznaczyli sobie "wzor 98" tylko nie wiem jak to bedzie wygladac na moim kombiaku:) bo u nich na tej bemce z komputera dosc kiepsko! szukalem wczoraj po necei troche i nie moglem znalesc, ale te mnie pasuja i tansze ktos tez ma bo za 1800
Opublikowano
no i kupilem! przypomnialem sobie ze w mam oponki 215/45:) w calkiem niezlym stanie, wiec zamowilem sobie 17 BMW STYLING 44:) bo bardzo mi sie na tych kolach trojeczki podobaja http://felgenkatalog.auto-treff.com/ sa takie masywne a tu takich kol potrzeba:) zaloze dopiero w kwietniu bo jeszcze jade na narty ale juz nie moge sie doczekac i wtedy zrobie fotki
Opublikowano
Miałem podobny dylemat bo też mam felgi styling 44 i myślałem że załorze na nie 205/50 ale ten post mi wszystko wyjaśnił .Mam pytanie bo mam dwie 225/45R17 jeszcze nie najgorsze lecz drugą pare musze wymienić.Czy jak założe 215/45R17 a tył 225/45 będzie dobrze czy lepiej 225/45 na cztery koła i czy musze dokupować tą samą marke i model opon czy na przód moge inną firme?
Opublikowano
nie wiem jak z ta szerokoscia, ja mam 4 215 wiec nic nie kombinuje, a z firma opon to pamietaj ze musisz miec 2 jednakowe na jednej osi czy na przod dwie takie same a na tyl 2 inne jak tak masz, nie musisz miec tych samych firm:) i pamietaj ze w BMW lepsze oponki zaklada sie na tyl:)
Opublikowano
tylko jak kupiłem przed zimą e 46 to było na letnich i tych R17 felgach opony z tyłu jeszcze mogły być ale na przodzie były pireli p 6000 ( z tyłu continental contisport 2)już kiepskie autem jezdziło się fatalnie kierownice na dołkach z rąk wyrywało.Na zime kupiłem R16 205/55 i było super boje się żeby znów nie miał takich obawa jak z tymi 225... ale może to wina mogła być w tych przednich kiepskich pierelkach?
Opublikowano
Miałem podobny dylemat bo też mam felgi styling 44 i myślałem że załorze na nie 205/50 ale ten post mi wszystko wyjaśnił .Mam pytanie bo mam dwie 225/45R17 jeszcze nie najgorsze lecz drugą pare musze wymienić.Czy jak założe 215/45R17 a tył 225/45 będzie dobrze czy lepiej 225/45 na cztery koła i czy musze dokupować tą samą marke i model opon czy na przód moge inną firme?

Chcesz 215 na przod zeby nie sciagalo w koleinach? 215, a 225 to roznica 5 mm na jedna strone opony, wiec roznica nieodczuwalna. Proponuje 4 opony 225/45/17, jest to praktyczniejsze rozwiazanie. Na osi musi byc ten sam bierznik, takze jak najbardziej mozesz dac inna marke na przod, a inna na tyl.

Miesiecznik motoryzacyjny automoto nr 4 (bierzacy nr) jest test 16 opon w rozmiarze 225/45/17 Y, 4 miejsce zajal Hankok:

1.Pirelli P Zero od 581 zl,

2.Continental Sport Contact 3 od 467 zł,

3.Dunlop Sp Sport Maxx TT od 445 zl,

4.Hankook Ventus V12 EVO od 380 zł,

5.Bridgestone Potenza RE050A od 562 zł,

6.Michelin Pilot Sport 2 od 568 zł,

7.Uniroyal Rainsport 2 od 425 zł,

8.Nokian ZG2 od 589 zł itd

Opublikowano
Apek88, zmień te 225 na 205 i zobaczysz że będzie lepiej. Ja tak zrobiłem w omedze i naprawde jczuć różnice jak się w koleine wjedzie.
Opublikowano
ziemba przeczytaj dokladnie! apek88 ma felgi szerokosci 8 cala!!!!a na tym 205 bedzie zbyt waska i felga bedzie wystawac a opona bedzie w stozek! omega do nie bmw:P