Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem ,z przyjazdu z trasy z Czech coś sie porobiło ,nie moge odpalić go na benzynie (samochod z gazem II generacji ) ,benzyna w baku była sam jeszcze dzisiaj sprawdzałem ,i tak pojechałem do gazownika bo myślałem ze elektromognez z benzyny sie spalił ,ale powiedział mi ze nie ma czegoś takiego jak elektromognez z benzyny ,więc pojechałem do mechanika zeby mi tylko sprawdził czy pompa sie spaliła ,czy coś z przekaznikiem ale nie przyjoł mi samochodu bo to wina po stronie gazu i tak w kułko ,wiec sam zaczołem grzebać i tak mam pare pytań gdzie jest przekażnik od pompy paliwa ????i czy pompa paliwa powinna chodzić jak jest na gazie i silnik pracuje ????? bo odłązyłem przewody paliwowe w jednym było jeszcze ciścnienie w prawym no i odpaliłem no i nic nie leciało ,co wy na to ?????? dziekuje pozd.
Opublikowano
Witam ja miałem 730 r6 i pompa paliwa cały czas pracowała a w innej 730 r6 pompa na lpg nie pracowała. przekaźnik chyba jest pod tylnym siedzeniem.

PASJONAT E32 posiadałem E32:730R6,730V8,750V12

......................................................................

POSIADAM E32 750 V12 SPRZEDAJE CZĘŚCI

TEL 513068207

Opublikowano
witam no dziekuje LESZEK.K no ale ktory dokładnie a jak go sprawdzić,a co z tym elektrozaworem z benzyny jest coś takiego ?ja co dzien jezdze do roboty do czech i pilnuje zeby mieć benzyne w baku ,to wiec niechce mi sie wierzyć zebym spalił pompe paliwa !
Opublikowano
z tego co mi wiadomo to elektrozawór nie wystepujie w e32

PASJONAT E32 posiadałem E32:730R6,730V8,750V12

......................................................................

POSIADAM E32 750 V12 SPRZEDAJE CZĘŚCI

TEL 513068207

Opublikowano
bezpieczniki obleciałem ,jak juz to moze przekaznik ? a jak sprawdzić ta pompe paliwa ??
Opublikowano

Elektrozawory stosuje się w gaznikach. We wtrysku odcina sie wtryskiwacze przekaznikiem albo tzw. emulatorem wtryskiwaczy, a pompa zwykle cały czas pracuje.

U ciebie jednak problem jest po stronie pompy skoro nie daje paliwa. Nie wiem gdzie jest przekaźnik pompy, ale jak go znajdziesz to wyciągnij i odpal pompe na krotko, żeby sprawdzic czy ona w ogole zyje.

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano
aha no dzieki ale mi sie zdaje ze jak wypne przewody co ida od zbiornika i zapale silnik to pompa powinna dawać benzyne ? no tak mi sie zdaje ,no ale ten gaz ,moze trzeba krecić na benzynie i potrzeć czy podaje pompka ?no już sam niewiem
Opublikowano

Bezpieczniki będą podpisane, jeśli wszystkie są OK, to wyjmij pompę - podnieś wykładzinę w bagażniku, pompa jest po prawej stronie, kluczyk ósemka, 30sekund roboty i już wiesz co jest nie tak.

Może syf, może przewód odlutowany, może jakieś inne uszkodzenie fizyczne... a może coś innego :mrgreen:

Jeśli pompuje, to pojedź na jakiś warsztat i niech sprawdzą ciśnienie - podłączą się pod przewód paliwa pod maską i wszystko będzie wiadomo - powinno być coś chyba około 3-barów.

Schematy bezpieczników

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano
Witam wiec jest tak po przjechaniu ok 250km rozłązyłem przewod doprowadzającej paliwo ( ostatnio rozłańczałem i było paliwo) dziś też to znaczy cze coś tam podaje więc wymieniłem filtr paliwa no zobaczymy dziś mi sie już niechce bo dziś jeszcze na nocke jade ,ale dwa pytania co to za urządzenie koło filtra paliwa????? a jakie to urzadzenie w baku zanurzone w benzynie ????? (nie ten drugi co idzie wyjac razem z deklem nocującym te pare śrubek na 10 kluczyk, pływak ?) pozd.