Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie jak w temacie czy w e36 możliwe zeby nie było zadnej PP

mam coupe z 92 i na kierownicy nic nie pisze zeby była jakaś poducha :?

Opublikowano (edytowane)

po wypadkach, w niemczech montowali kierownice bez poduch z 5-tek

przykro mi :(

zawsze możesz też dla pewności zdemontować tylne siedzenie i powinien tam być sensor airbag - ewentualnie czujniki na przednich podłużnicach.

A, i wymień żarówke poduszki, jest w desce rozdzielczej, pierwsze gniazdko od prawej strony - na bank ją wyjeli żeby nie świeciła się.

każde E36 miało poduchy w kierownicy.

Edytowane przez mple
mario
Opublikowano

ale miałeś :(

to był standard, to samo abs.

:(

nie pierwsze roczniki, tylko egzemplarze z 90r.

mario
Opublikowano

92 rocznik ? KAŻDE E36 !!!!!!!!!!!!!!!

E30 kombi już prawie wszystkie miały w 92r.

mario
Opublikowano

nie sądze, ale fajnie że podtrzymujecie się na duchu. Wiara czyni cuda.

powkręcajcie żarówki i pogadamy.

mario
Opublikowano

ETK podaje części które pasują i można zamontować w danym modelu, to że pasują kierownice bez poduch, lub że takie były dostępne w sprzedaży dla tego modelu to jest logiczne.

Rozmawiamy o czym innym, o tym co wyjechało z fabryki a nie co jest dostępne w klamotach na ETK.

Na ETK piszą że są korby szyb dostępne do vw corrado w 93r. !! A wychodzilo corrado w korbach w krótkiej serii na początku produkcji w 89r. - później tylko pełna elektryka, tak że ETK sie nie sugeruj.

prędzej te kraje bym obstawiał.

pozdro

mario
Opublikowano

Ja także mam z 92' i poduszek nie mam a auto jest bezwypadkowe :) - jestem pierwszym właścicielem :)

Także kolego :nienie: wprowadzaj w błąd zanim sie nie upewnisz.

Pozdrawiam

Opublikowano
sprawdz co masz pod tylnym siedzeniem, ewentualnie czy nie idą wiązki elektryczne do czyjników na podłużnicy. Kolega ma 320 bez poduszki a wszystkie sensory i czujniki a i owszem ... tak więc no odpowiedź jest prosta.
mario
Opublikowano (edytowane)

u nas w Polsce właśnie wyjątki stanowią regułę.

sprawdziliście ?

no zresztą nie ważne, sami wiecie jak jest.

Edytowane przez mple
mario
Opublikowano (edytowane)

nie no ok, nie o to chodzi, dziwi mnie tylko że te rzadkie modele bez poduszek dziwnym trafem są akurat nad wisłą, i z czasem ich liczba wzrasta ...

ja mam 93r z 2 poduchami, seryjnie weszło to wnętrze w 95r. - no ale to jest testowy model a więc inna bajka.

Edytowane przez mple
mario
Opublikowano
nie no ok, nie o to chodzi, dziwi mnie tylko że te żadkie modele bez poduszek dziwnym trafem są akurat nad wisłą, i z czasem ich liczba wzrasta ...

Nie rzadkie tylko gorzej wyposażone. Do 92' nie wszystkie E36 miały poduche. A dlaczego ich u nas więcej - wiadomo, że auta te są stare i niemiaszki masowo się ich pozbywają - i masz odpowiedź gdzie trafiają - właśnie do naszego pięknego kraju nad Wisłą.

Tak jak kolega DeeJay_E36 napisał były także modele E36 bez ABSu oraz bez wspomagania.

Co do końcówki E30 to nie ma się co dziwić, że miała więcej dodatków niż początki E36. Wszystko zależy od wyposażenia fabrycznego auta - np. E36 z końcowych lat produkcji posiadały dwustrefowy klimatronik - E46 często nawet po lifcie - manualna klimatyzacje, a dwustrefowej chyba nie było wcale.

Opublikowano
Moja Betka, 92 z lipca tez jest bez AirBag'ow. Pod tylna kanapa nie ma zadnego sensora AirBag, a kanapa w tych z poducha od spodu ma 'dziure' w gabce, specjalnie na ten sensor. Moja jest bez sensora/czujnika i gabka od spodu kanapy jest bez dziury. Poza tym po rozkodowaniu VINu tez nie wzmianki o poduszce. Nie wszystkie E36 mialy poduszki.
Opublikowano

pierwszy post jest najlepszy... masz pojecie widac o samochodach... w niemczech po wypadkach wsadzali kiere od 5 i dlatego ktos ma bez air bagu ... :duh: :duh: :duh:

nie we wszystkich były poduszki... i nic nie musi miec wspolnego auto z wypadkiem... widzialem dziesiatki aut e36 z 91 92 93 bez poduszek... i niktore nigdy nie mialy nic malowane. ( n ie mowie o teraźniejszości tylko kilka lat wstecz jak te auta miały ok 10 lat. ) ...

to żadna nowość że były gorzej i lepiej wyposażone auta.

A jak juz była poducha ... i był dzwon to wkładali zaślepkę w kiere... i wlutke w instalacje.. iwszystko działało... we wsteczneijszych latach ( mniej turasów i kombinatorów ) nawet jak był dzwon to i tak wsadzali poduchy i robili to w maire solidnie... w maire swoich możliwości ;)

chyba znasz rynek niemiecki z Auto Swiat i Motor ...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg