Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. A wiec tak jak w temacie mam problem z przekaznikiem swiec zarowych. Dzis rano wsiadam do samochodu grzeje swiece, zapalam autko i niby wszysko ok, ale po kilku sekundach pracy włączaja mi sie swiece i znowu gasna i tak caly czas. Szybko wyłaczylem moja basie i zajzalem pod maske ale na pierwszy zut oka wszystko ok. A wiec znowu zapalam samochodzik i to samo znowu zapalaja sie gasna i tak w kolko.po dodaniu gazu zapalily sie i swiecily sie caly czas a jak zdiąłem noge z gazu to ponownie sie wlaczaly i wylaczaly. A ten bezpiecznik w przekazniku bardzo sie rozgrzal ale sie nie przepalil. rozgrzal sie do tego stopnia ze zaczal topic plastik. Dodam ze ostatnio zmienilem dwie swiece zarowy ale do tej pory wszystko bylo ok. Szukalem sporo na forum i nie znalazlem nic w podobie. Błagam pomozcie.
Opublikowano
Czy naprawde nic podobnego sie nikomu nie zdazylo???Jesli ktos cos wie to prosze dajcie jakas rade co z tym fantem zrobic.
Opublikowano
A wiec jesli chodzi o przewody przy swiecach to wszystko jest ok, ale nie wiem jak jest dalej w wiazce. No nic jutro mam caly dzien na zabawe z basia i mam nadzieje ze sie cis wyjasni. Postaram sie troche przeswietlic instalacje.Wkazdym badz razie dzieki za podpowiedz.
Opublikowano
A wiec jesli chodzi o przewody przy swiecach to wszystko jest ok, ale nie wiem jak jest dalej w wiazce. No nic jutro mam caly dzien na zabawe z basia i mam nadzieje ze sie cis wyjasni. Postaram sie troche przeswietlic instalacje.Wkazdym badz razie dzieki za podpowiedz.

nie chodzi o swiece ...one nie steruja przekaznika :P

Opublikowano
Czyli gdzie proponujesz szukac???Z tedo co mi wiadomo to przekaznikiek steruje komputer ktory zbiera sygnaly z roznych czujnikow. Mam dodatkowe pytanie, z jakich czujnikow komp zbiera te sygnaly i mnij wiecej gdzie one sie znajduja?Te informacje pomogyby mi w przeswietleniu instalacji odpowiedzialnej za grzanie swiec.
Opublikowano
A może za to odpowiada bezpiecznik który jak mówiłeś jest podtopiony brakiem kontektu i się grzeje,już spotkałem się z takim przypadkiem co prawda nie na świecach...Wyczyść styk bezpiecznika i go wymień może będzie ok. :)
Opublikowano
Juz to mam. Za wiele to tam nie ma o 2.4td i o chorobach tego silnika :cry2: . E kazdym badz razie dzieki za wszystko.Napisze cos w piatek co mi sie udalo z tym fantem zrobic.Pozdrawiam.
Opublikowano
No wiec chba juz cos dlaczego swiece a wlasciwie to przekaznik oszalal. po jego rozebraniu okazalo sie ze w srodku jest woda :jawdrop: , i na moje slewe oko wyglada ze spalila sie cewka odpowiedzialna ze wlaczanie i wylaczanie przekaznika. I teraz drobne pytanko czy to aby na pewno wina tego przekaznika(musze byc tego pewien na 1000%)? W kazdym badz razie zamowilem drugi przekaznik i po weekendzie bedzie wymiana. Jesli to nie to bede dalej meczyl forum. Moze jeszcze ktos ma jakies pomysy co jeszcze mozna sprawdzic tak na wszelki wypadek gdyby sie okazalo ze to nie przekaznik???Co jeszcze odpowiada za swiece zarowe, z czego jeszcze pobiera komputer sygnaly do grzania swiec???Moze ktos cos wiecej wie niz ja???
Opublikowano
Pobiera z czujnika temp.cieczy-jak uszkodzony lub przytarty przewód to mogą się dziać takie cyrki.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
Tak tylo z tego co mi wiadomo to sa tam dwa czujniki temperatury.Ktory to bedzie ten co jest blizej rozrzadu czy ten drugi???