Skocz do zawartości

Silnik m20b20 wolny wydech wydech ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chcem zrobic w mojej beci wolny wydech czyli rure 2,5 cala od kolektora do wylotu (z kwasowki) i o to pytania:

1.Głosna to wiem, ze bedzie ale czy az tak ?:)

2.Czy wiecej bedzie palic niz na oryginalnym ukladzie wydechowym?

3.Robil to ktos juz ?

4.Nie piscie, ze jestem swir :norty:

Opublikowano

Po pierwsze, zmarnujesz czas bo:

Po drugie zdarza się że po takiej modyfikacji silnik ma gorsze osiągi i na pewno będzie za głośny..

Po trzecie zainwestuj w markowy dedykowany wydech i nie kombinuj..

Opublikowano
  • Autor
Gorsze osiagi ? przestan...
Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale chcesz wywalic katalizator, tlumik srodkowy i tlumik koncowy?

Kolega z BMW chce zrobic URSUSA, ale co tam Twoje auto.

BTW, sprawny masz koncowy tlumik? Chetnie od Ciebie odkupie jak bedziesz sie pozbywal.

Pozdro

Opublikowano
Gorsze osiagi ? przestan...

Jakie "przestań"? Przecież ma rację! Układ wydechowy ma za zadanie nie tylko wyciszać ale i stabilizować przepływ spalin. Układ rur i tłumików zapewnia odpowiednie opory, stabilizuje i dynamizuje przepływ spalin. Wolny wydech może znacznie zwiększyć moc silnika, ale po pierwsze musi być poprzedzony odpowiednimi modyfikacjami silnika pod taki wydech obliczanymi, a po drugie poprawę odczuwa się w zasadzie tylko w górnym zakresie obrotów, czyli tam, gdzie jeździ się w sporcie, a baaaaaaaaardzo rzadko na codzień.

A więc tak jak pisze suchyy - jeżeli chcesz zwiększyc osiągi i jeździć dalej to zainwestuj w markowy wydech dedykowany.

A jeżeli chcesz ryczeć na pół powiatu powielając stereotypy o właścicielach BMW to śmiało - wolny wydech t najlepsza droga.

Pamiętaj tylko, że przy pierwszej kontroli policyjnej natychmiast stracisz dowód rejestracyjny. Odzyskanie to koszt kompletnego wydechu + przegląd + mandat + bieganina po diagnostach i urzędach.

Podsumowując - markowy wydech dedykowany to tańsze rozwiązanie.

Opublikowano
Albo zamiast rurek 2,5 cala wywal wszystko i zostaw sam kolektor, to dopiero będzie tuning, nikt tak jeszcze nie miał..
Opublikowano
  • Autor
No ok to daj mi namiar na dedykowane wuklady wydechowe.
Opublikowano

Wyobrażacie sobie?!

2 litry i 6 cylindrów bez kata i dwóch tłumików?!

W życiu większej głupoty nie widziałem!!

Ma tylko dwa litry i jedyne 12 zaworów ale koniecznie chce mieć 10KM więcej :mad2:

Powiało wsią...a później wytykają palcami takie bawarki co ledwo 130KM na półtorej tony a ryczy i buczy na pół województwa :mad2:

BMW? Bogini Moich Wrażeń.
Opublikowano
jak mozna chciec sie pozbyc tego pieknego dzwieku co daje nam 6 garkow. glupota!!!!!!!!!!

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
Ale odstawiasz lipe zadając takie pytania-wolny wydech :twisted2: ,jeszcze brewki,obowiązkowo duży spojler i jest pełen wypas.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
  • Autor
To nie jest auto do jazdy na codzien !!!!!!!!!!!!!!!! Tylko na tor na codzien mam serie na seryjnych tlumikach a pozatem daj mi namiar na dedykowane tlumiki ja szukalem i nieznalazlem powiedziec latwo a dac namiar to juz cicho !!!!!!! a i pomylilem sie z uzytkowym silnikiem docelowy w ktorym mial byc wolny to m30b35 pozdro Ale chetnie zobacze tez te dedykowane tlumiki do m20b20