Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Trochę się pogubiłem czy mógł by mnie ktoś oświecić?E-39 rocznik 97 lampy zwykłe

czy mogę zamontować taki zestaw -Zestaw xenonowy H1, H7 o barwie 4300k, 10000k - 329zł. :oops:

http://www.xenonhid.pl/

Opublikowano
na pewno nie 10000K bo nic nie bedziesz widzial na drodze, maximum to 6000K, po drugie to musisz zobaczyc jaka masz tam zarowkę. W lampach przed liftem byly chyba HB3 ale najlepiej zadzwon do sprzedawcy i zapytaj sie o zestaw na taki cokół jak bedziesz pewny na 100% ze taka tam zarówka jest.
Opublikowano

Teraz nie wiem bo są przecież światła mijania i oddzielnie drogowe.

Mijania są H7 zaś drogowe żarówka z końcówką plastikową w kształcie fajki symbol DOT-12 60W,M2696,9005HB3,E13 producent Sylvana.

Xsenony powinny być tylko na mijania czy też na drogowych i czy są takie oprawki? :shock:

Klosze mam Hella. Szklane od wewnątrz na zewnątrz plastikowe.Bez spryskiwaczy.Jak to się ma do tych xenonów :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A te lampy masz projekcyjne? < soczewkowe>

Ja wywaliłem zwykłe lampy i kupiłem xenon oryginał przed liftem. Drogie nie były a przynajmniej się nie zastanawiam czy oślepiam i czy mam homologację.

Jeśli ci nie zależy na wyglądzie lampy

warto też rozłożyć lampy i wyczyścić soczewki i klosze bo brudu jest tam troszkę i zabiera to światło. Wygląd też się poprawia.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Światła drogowe czyli DŁUGIE i tam masz zwykła żarówkę z tego co piszesz na cokole Hb3 i to musi zostac . Zestaw xenonwy mozesz zalozyc do do świateł mijania czyli tzw. krótkie . Musialbys zapytac sprzedawcę o zestaw XENON HID z cokołem H7 i barwą max. 6000K

masz w podpisie te firme i takie glupoty wypisujesz :shock:

Opublikowano
Światła drogowe czyli DŁUGIE i tam masz zwykła żarówkę z tego co piszesz na cokole Hb3 i to musi zostac . Zestaw xenonwy mozesz zalozyc do do świateł mijania czyli tzw. krótkie . Musialbys zapytac sprzedawcę o zestaw XENON HID z cokołem H7 i barwą max. 6000K

masz w podpisie te firme i takie glupoty wypisujesz :shock:

tzn co masz na mysli, ze pisze głupoty ??

Firma nie nalezy do mnie a do mojego znajomego i ja nie sprzedaję zestawów .. nadal nie rozumiem o co CI chodzi ?

Opublikowano
Wiecie, gdybym miał e39 (a przymierzam się do kupna - kiedyś ;) ), to nie bawił bym się w HID-y, tylko dozbierał kasiorę i kupił oryginalne lampy xenonowe. :mrgreen: I tak jak napisał Dyzio255, masz homologację na lampę i jakąś tam "jakość jakości". :)
Opublikowano
Czyżby to była cała wiedza naszego forum. :oops:

He he, całą wiedzę forum możesz poczytać wpisując do szukajki np.: HID, albo xenon. :twisted: :twisted2: :twisted2: :wink: A tak na poważnie zerknij do bmwfans.info bądź realoem.com i zobacz jakie masz lampy. Dzięki temu dowiesz się jakie masz żarówki a co za tym idzie jaki zamiennik HID masz kupić. Chyba nic nie pominąłem. :think:

Opublikowano
Czyżby to była cała wiedza naszego forum. :oops:

He he, całą wiedzę forum możesz poczytać wpisując do szukajki np.: HID, albo xenon. :twisted: :twisted2: :twisted2: :wink: A tak na poważnie zerknij do bmwfans.info bądź realoem.com i zobacz jakie masz lampy. Dzięki temu dowiesz się jakie masz żarówki a co za tym idzie jaki zamiennik HID masz kupić. Chyba nic nie pominąłem. :think:

on wie jakie ma zarowki ...tylko chce przerobic na xenon.

Opublikowano

Racja, jakoś patrzyłem na pierwszy post autora, a tam są wymienione i h1 i h7. Tym bardziej teraz polecam szukajkę. :wink: Będzie dokładniej opisane co i jak ma założyć.

Ja bym jednak pozostał przy opcji dozbierania kasy i kupienia używanego oryginału, już nawet bez osprzętu, czyli czujników na każde koło. Spryskiwacze także z czasem (nawet długim czasem) i będzie super. Zawsze to homologowana lampa na xenon. A pomija się jakieś wynalazki, przeróbki i takie tam cudowanie z ogniskową na soczewce. :8)

Opublikowano
Jeżeli ta przeróbka nie ma sensu to sobie odpuszczę.Ale jeżeli ma i polepszy światła to jak naj.Jak z tą homologacją?I jeszcze jedno jak już by się udało czy mogę wyjechać za granicę będę jechał na F1 na Węgrzech i żebym się nie musiał przesiąść na stopa. :8)
Opublikowano

Wg mnie przeróbka jest bezsensowna w przypadku e39. Możesz dokupić lampę, fakt, że drożej niż sam HID. Kupując na allegro zestaw xenonowy najczęściej jest on bez homologacji dopuszczającej do używania w autach, ale jeśli nawet ma, to twoje obecne lampy są przystosowane do homologacji na żarówki h7. Chociaż nie jest jasno powiedziane, co w lampie może świecić - żarówka, czy łuk elektryczny (wyładowczy). I dopóki, coś co daje światło ma homologację jest OK. To u nas, a jak jest w innych krajach nie wiem.

Nie mam nic przeciwko HID-om, sam myślałem w mojej beti założyć, dopóki są rozsądnie i fachowo założone. W twoim przypadku, czyli e39 jest o tyle lepiej, że możesz dokupić lampy dostosowane do palników i gitara. Masz z głowy oznaczenie na lampie, że jest do żarówki a siedzi palnik. Auta wyprodukowane po 2002 :?: z xenonem muszą mieć spryskiwacz i samopoziomowanie, starsze nie. Dlatego będziesz musiał poszukać, bo ja nie wiem od którego roku ma co być. Tą datę trochę strzeliłem. Chyba, że Ci ktoś powie. :D

Podejrzewam, że lampy wyjdą duużo drożej, ale nie będziesz się zastanawiał, czy nikt Ci nie zabierze dowodu. Na forum jest dużo osób, które jeżdżą na HID-ach poza granicami Polski i nic nie narzekają.

Poszukaj, dowiesz się naprawdę dużo ciekawych rzeczy. :cool2: Wtedy sam zadecydujesz, czy Ci się opłaca. Takie jest moje (skromne ;) ) zdanie.

Opublikowano
Witam.Trochę się pogubiłem czy mógł by mnie ktoś oświecić?E-39 rocznik 97 lampy zwykłe

czy mogę zamontować taki zestaw -Zestaw xenonowy H1, H7 o barwie 4300k, 10000k - 329zł. :oops:

http://www.xenonhid.pl/

Jak bedziesz potrzebował przejsciowek do lamp przed liftem mam komplet moge sprzedac za 50 zł chodzi o mopcowianie zarowki w oprawie

brokat_