Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam takie pytanie co może być przyczyną,że nie działa test zegarów :?: Auto sprowadziłem z Niemiec 3lata temu(bmw 735il rok 90) miało wtedy 160tyś km co oczywiście jest niemożliwe sądząc po zużyciu niektórych elementów :wink:,napewno ktoś dłubał w zegarach,jak to można naprawić :?: i jeszcze jedna żecz miałem e32 z 87 roku,znajomy ma też rocznik 87,w obydwu autach licznik stanął na 299960,podobno jest to przypadłość wszystkich siódemek produkowanych do 88 roku,co należy zrobić,słyszałem,że jakiś element w zegarach należy zmienić :?:
Nur bmw e32
Opublikowano
a jaki kolor obudowy licznika masz? bo w tych ostatnich to działało. Co do 299960 to jest to wada fabryczna zapycha sie bufor scalaka :D
BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano

Nawiązując do tematu liczników mam pytanko

Czy moge licznik bez testu zegarów zamienić licznikiem z ztestem

Obydwa autka to 750il jedno koncówka 88roku a 2 początek 89 różnica w wyposażeniu to tylko taka że auto z nowszym licznikiem maiało dodatkowo webasto(zastanawiam się nad przełożeniem)

Autko starsze nie ma ogrzewanych lusterek

Autko starsze ma dodatkowo regulowaną el część lędzwiową foteli

I chyba najważniejsza różnica autko nowsze było otwierane z kluczyka na podczerwien(czy ktoś wie czy da się to przełożyć???????)

Czy moge taką przekładke bezpiecznie wykonać bez stresu że nowy licznik mi coś namiesza??

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Mi też licznik się zatrzymał przy przebiegu 299960km i testu też nie mam...gdzieś to było opisane co trzeba zrobic zeby licznik wprwaic w ruch...ale nie pamiętam dokłanie co to już było...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Te stare liczniki z błędem 299960 km nie mają testu.

w mojej poprzedniej z 87 roku licznik też się zatrzymał,ale testy działały,teraz mam 90rok i test nie działa,to mało prawdopodobne bo jest to pełna wersja wyposażeniowa,obudowę mam białą.A co do tych starych liczników co się zatrzymują,to kiedyś wyczytałem na jakiejś ang.stronie,że można je poznać po symbolu na prędkościomierzu pod napisem electronic......

Nur bmw e32