Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich koledzy ma problem ten zegar co jest na srodkowej kosoli co pokazuje date godzine i temparature chodzi o 34 2.tds z 95 roku ciagle pokzauke temperarure -30stopni. Jak to naprawic i czy chodzi o temperature na zewnatrz czy w wewnatrz auta
Opublikowano
Chodzi o temperaturę zewnętrzną. Odłącz aku na pare minut powinno pomóc .Miałem podobnie i mi pomogło :D
BMW M-Power
Opublikowano

Możliwe też, że urwany czujnik temperatury.

To temperatura zewnętrzna.

Przy okazji do czego służy przycisk memory w małym board computer ?

Opublikowano
Możliwe też, że urwany czujnik temperatury.

To temperatura zewnętrzna.

Przy okazji do czego służy przycisk memory w małym board computer ?

memory słuzy do zatwierdzania,zapamiętywania

BMW M-Power
Opublikowano
zrobilem kolego atk jak mowiles odłaczylem akumulator na pare minut i nic nie pomogło. a gdzie znajduje sie ten czujnik temperatury zeby go moc wymienic
Opublikowano
memory słuzy do zatwierdzania,zapamiętywania

:) :) Hmmmm, powiedzmy… :D

Tak czy inaczej – po uaktywnieniu MEMO – kilkanaście sekund przed każdą pełną godziną rozlega się sygnał gongu (np. żebyśmy zdążyli włączyć sobie wiadomości radiowe – jeżeli nie chcemy ich przegapić).

Jeżeli chodzi o -30C, to, jak było już wspomniane, najprawdopodobniej jakieś nie-halo przewodu z czujnikiem, a czujnik jest umiejscowiony w przednim zderzaku (w pasie niemalowanym, tam, gdzie są zaślepki – patrząc na przód samochodu: prawa strona)

I jeszcze do autora wątku – Rafisio, trochę więcej interpunkcji będzie mile widziane :) Tak samo jak dokładniejsze układanie liter w słowach (tytuł wątku przed moją korektą pozostawał taki: „probelm z temperaturą” – a w treści też nieco zbyt dużo czegoś, co jest poza językiem polskim, np: pokzauke, kosoli, temperarure.)

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
rok temu kupowałem do poprzedniej e34 i na szrocie, i za czujnik zapłaciłem 50 pln - tak dla wiadomości jak jest w Szczecinie