Skocz do zawartości

bmw 520i 1990 - problem z odpaleniem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejka

niedawno zakupilem bmw 520i z 1990 2.0E , autko rocznuikowo juz nie mlode ale 1 klasa , chodzilo jak zyletka, automat 1 klasa no i dzisiaj zapalilem go po ciezkim boju wszystko kreci jest ok czy jest to mozliwe ze pompa paliwka sie skonczyla badz cus sie tam dostalo

prosze o porady dzieki i pozdrawiam Przemas

mod edit:

przemas68, proszę zapoznać się z regulaminem i technicznymi zagadnieniami tworzenia wątków, postów, ich nazywania oraz ewentualnego edytowania (zamiast ponownego tworzenia identycznych wątków)

pozdrawiam, solaris520

Opublikowano
dzisiaj zapalilem go po ciezkim boju wszystko kreci jest ok

Jaki to bój co rozumiesz przez to słowo....

Opisz bardziej bo nawet nie moge sobie tego wyobrazić co sie dzieje

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl

Opublikowano

A ILE MASZ W ZBIORNIKU PALIWA

CZESTO JEST TAK ZA JAK JEST 10-15 LITROW TO NIE PALI BO JEST POPROTU ZA MALO I WALNIETA JEST POMPKA LUB Z KOSZYCZKA WYPADLA..

Opublikowano
dzisiaj zapalilem go po ciezkim boju wszystko kreci jest ok

Jaki to bój co rozumiesz przez to słowo....

Opisz bardziej bo nawet nie moge sobie tego wyobrazić co sie dzieje

nie wiesz palenie gumy :D

Opublikowano

witam

sytuacja sie powtarza czasami raz pyka za pierwszym razem i to regula , czasami jednak i coraz czesciej trzeba sie troche nameczyc, w kluczyku nie mam immobilajzera, mam takie wrazenie jakgdyby nie dostawal paliwa, nie mam gazu wiec coraz czesciej uwazam ze to cus z pompa paliwa i z filtrem niepokoi mnie jednak ze czasami potrafi zgasnac podczas ruszania jest to automat chyba nie powinien

pozdrawiam

Opublikowano
moze gdzies dostaje ci sie powietrze do układu i dlatego ciezko zapala albo zawór zwrotny nie trzyma i sie cofa do ziornika
Opublikowano
może to być przepływomierz. warto sprawdzić filtr paliwa bo często się zapycha. zeby zobaczyć czy dochodzi paliwo najlepiej spróbuj odpalić auto, jeśli nie odpala lekko zdejmij wąż który doprowadza poliwo do listwy wtryskiwaczy, jeśli pod ciśnieniem wydostanie się paliwo to pompa działa i filtr pewnie też sprawny a przyczyna tkwi gdzie indziej. tylo co mogę doradzić.