Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz mi napisać w skrócie jak w NCS go zakodować?

W INPA wiem jak zrobić wymianę.

poszukaj kodowanie fa jest duzo filmów na youtube sam się nauczysz wpisałem ci co nalezy

dla e90 mozliwe są tylko takie akumulaatory

B046 BATT_46AH //46 Ah-Batterie

B055 BATT_55AH //55 Ah-Batterie

B070 BATT_70AH //70 Ah-Batterie

B080 BATT_80AH //80 Ah-Batterie

B090 BATT_90AH //90 Ah-Batterie

A070 BATT_AGM_70AH //70 Ah-AGM Batterie

A080 BATT_AGM_80AH //80 Ah-AGM Batterie

A090 BATT_AGM_90AH //90 Ah-AGM Batterie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam taki nietypowy problem z inpą. Wszystkie moduły się łącza itp. Na odpalonym silniku tez wszystko działa. Problem następuje tylko wtedy gdy włączę inpe a potem chce odpalić samochód aby zobaczyć wartości podczas rozruchu. Silnik nie odpala kręci rozrusznikiem i tyle. Następnie muszę wyłączyć inpę zamknąć auto aż przejdzie w stan uśpienia i odpala wtedy bez problemu bez inpy.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukaj na gryzoniu mlodzik1.

Ma nawet zakladkę-dla forumowiczy BMW.

Sprzedam łączniki stabilizatora do bmw e60 FEBI.
Opublikowano

Czołem Panowie,

Metoda prob i bledow poradzilem sobie wiec nieaktualne.

od pewnego czasu biję się z działaniem INPY.

Kabel po wpięciu do złącza diagnostycznego śweci się - wiec teoretycznie połączenie jest.

Próbowałem kilku różnych metod instalacji niestety nadal bez efektu.

Opierałem się na metodzie opiasnej przez Mlodzik'a rowniez na jego danych z chomika,a przed chwilą dla odmiany spróbowałem krótszej metody z YT (poniżej)

W INPA'ie nie widzę, aby było połączenie z komputerem - instalowałem tez sterowniki do kabla usb.

Załączam screenshot z błędem - może ktoś z Was bedzie w stanie mnie ukierunkować.

Dodam, że instalacja odbywa się ze zgodnościa na Windzie 10 64bitowej.

https://zapodaj.net/ca8ad77205e77.jpg.html

Opublikowano
Szalom. Chciałem usunąć inspekcję i usunąć błąd poduchy w swoim e39 (lift z automatem nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). System W7 x64 inpa 5.00 ediabas v6.4.7 kabel viakena K+DCAN. Inpe instalowałem wg poradnika kkkkamil26 z bmwsport. Sterowniki do kabla to CDM-2.08.28-WHQL-Certified1.zip bo mi w managerze urządzeń wyskakiwało że nie miał sterownika(ft323r usb). Po zainstalowaniu do niego sterowników w managerze widniał jako COM3 to zmieniłem go na COM1 przez właściwości->ustawienia portu->zaawansowane. Teraz normalnie pokazuje go jako com1. Po podpięciu do auta i włączeniu zapłonu te kropeczki świecą się na czarno (battery i zapłon jeśli włączony). Klikam w ike instrument cluster i wyskakuje mi błąd ifh-0006 command not accepted. Przełącznik sprawdzałem jest na K. Ktoś ma jakiś pomysł co zrobić żeby działało ? :|
Opublikowano
Koledzy chce swojemu kumplowi zainstalować inpe do f30 która polecacie? Wiem ze Ista lub Rheingold lepsze ale on chce tylko odczytać błędy i parametry podstawowe nic więcej. Silnik to N20 184 konie 320i. Z gory dziękuje:)
Opublikowano
Akurat ten interfejs nie bedzie dobry dla E83.

Do tego auta musi byc dcan z przełacznikiem.

Z jakim przełącznikiem?

Z tymi kablami to jest niezły burdel...

Ten jest 2x tańszy, wygląda że się niczym nie różni.

http://allegro.pl/kabel-interfejs-diagnostyczny-skaner-obd2-bmw-usb-i7138861144.html

Musi byc przełącznik bo Twoje auto potrzebuje pinu 8 -go.

Ten zadziała z Twoim Bmw i każdym innym:)

http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-bmw-2k-dcan-inpa-ista-dis-i7150501773.html

sprzedam iCom Next Ori
Opublikowano
Koledzy chce swojemu kumplowi zainstalować inpe do f30 która polecacie? Wiem ze Ista lub Rheingold lepsze ale on chce tylko odczytać błędy i parametry podstawowe nic więcej. Silnik to N20 184 konie 320i. Z gory dziękuje:)

Z Rheingoldem mniej fatygi i błędy kolega bedzie mial po polsku :)

Nie trzeba nawet instalowac,.Wystarczy skopiowac Ediabas na dysk c a Rheingolda na jakikolwiek inny dysk, oczywicie muszą byc freamworki, c++ itp.

i bedzie smiagac, bez instalacji i cudowania z inpa do serii F.

sprzedam iCom Next Ori
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich!

Zainstalowałem INPA_EA-90X od Trandolfa. Po konfiguracji łączę sie z samochodem, odczytuje live data, czytam błędy i je usuwam. Problem polega na tym, że chciałbym skasować adaptacje vvt, ale w mojej Inpie nie ma opcji "F3 Coding" :mad2: . Czy ktoś z szanownych furomowiczów wie, dlaczego tak jest i jak to naprwaić? Bardzo proszę o odpowiedź.

Opublikowano
Po kliknięciu w tą funkcje ukaże nam się 5 czy 6 wariantów różnych kasacji adaptacji?? Skoro nie tam szukać, to gdzie? I dlaczego u mnie nie ma tej funkcji? :roll: Jestem nowy i proszę o wyrozumiałość :)
Opublikowano

Witam

PRoszę o namiary na INPA w polskiej kompletnej wersji dla W8 i E91 318i 129km 2006r

Zakupiłem http://allegro.pl/interfejs-bmw-e39-e46-e60-e90-usb-1996-06-inpa-pl-i4963380542.html?snapshot=MjAxOC0wMi0wOVQxMjoyMjo0Ny44NTVaO2J1eWVyO2EzNTBlOWI2OThjMWJjZDIwMDVkMmExZTQ4MjU0MjQxNDM2MjFiNGQ3YjI0MmMzOGQ3M2UxOTQ5ZmQ3YzVmNjE%3D lecz nie wszystko chce odczytać i w zasadzie tłumaczy tylko główną stronę

Opublikowano

Patrze szukam i nic, nic ciekawego nie wyczytałem na moj durny problem,

gdy uruchamiam inpe, podłaczam interfejs do auta i kompa, wyskakuje battery on ignition on

i na tym się kończy żaden z przycisków(po za dwoma pierwszymi,ktore są zawsze) się nie pojawia,

wgrałem biblioteki do e89, podłączam e91 lci, jakie dane wkleić abyście mogli pomóc?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

siemanko Pany

w co udeżać/diagnozować/demontować na podstawie n.w błędów ? Elektrozawór ? Podgrzewacz ?

Dodam, że od pewnego czasu bije się z tematem ogrzewania - co prawda powoli zaczyna mnie po prostu [BAD]ć bo robi się cieplej, ale mimo to chcialbym temat rozwiązać.

43F1 43F1 elect. spare heater, Ansteuerung

4AB2 4AB2 elect. spare heater

Pozdrówki

• 3 tygodnie później...