Skocz do zawartości

[E39] zmieniarka cd i odtwarzanie mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
podłączyłem zmieniare niby gra ale tylko na jednej stroniie na prawej. odwroce kostke to gra na lewej. moze wiecie co mam zrobić. sie wkurze to podłącze wszystkie głośniki pod jedną sttrone i bedzie grać.
Opublikowano
Sprawdź piny w tej białej małej kostce która przychodzi do tunera radia, któryś z kabli masz zapewne źle podpięty - ma być pin 2, 8 i 9 (2 masz raczej OK ...)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
spoko już sobie poradziłem wszystko gra i buczy. chciałem jeszcze głośniki wymienić w tylnej półce ale za dużo roboty i tak całkiem nieźle gra,
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Dołoczę sie z pytaniem.

Czy istnieje sposób rozpoznania zmieniarki do E39 po wyglądzie zewnętrznym (ewentualnie numerze części) czy odtwarza mp3, czy też nie?

Opublikowano

Oczywiście, że rozpoznasz po PN. Np. 65.12.913.185.2 podpasuje i ładnie odtwarza MP3.

Kwestia obsługi Tagów, to kwestia firmware'u BM54 i tylko BM54 można zaktualizować tak by je pokazywało - ale tu potrzebna jest ingerencja w środek tunera i reflash programatorem (ewentualnym zainteresowanym służe działającym wsadem).

Opublikowano
To, że zmieniarka z tym numerem odtwarza mp3, to akurat wiem, bo jasno to wynika ze zdjęcia w linku który wcześniej podał Arecki. Chodzi mi o inne ewentualne znaki. Np. białe logo Digital w rogu (nie zawsze jest białe) inny kolor gniazd itp. Są takie po których idzie je odróżnić?
Opublikowano

Nie, wszystkie są identyczne "na oko".

Ja z kolei używam zmieniarek z PN 65.12.6.983.335 które też odtwarzają MP3.

Generalnie PN jest dużo na te zmieniarki, w zależności do jakiego modelu były pierwotnie montowane, rocznika, etc.

Opublikowano

Czy wszystkie BM54 trzeba reflash'ować czy może wychodziły modele z nowym firmwarem?

Pytam o e39 oczywiście.

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Do E39 nie wychodziły, bo soft z odczytywaniem tagów wyszedł po okresie produkcyjnym E39.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Czy roznia sie czyms w srodku? Czy jest to kwestia jakiegos softu badz firmware?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Witam :)

Panowie ostatnimi czasy pojawiło się coś takiego na alledrogo ->

http://allegro.pl/item640145769_zmieniarka_bmw_mp3_usb.html

Czy ma ktoś z was coś takiego w samochodzie może jakieś wrażenia ??

Cena troszkę powala, ale z drugiej strony, jeśli są zmieniarki na alledrogo to też nie są tanie... jeśli oczywiście są 

Pozdro.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Czy wszystkie BM54 trzeba reflash'ować czy może wychodziły modele z nowym firmwarem?

Pytam o e39 oczywiście.

czy ktos wie jak zrobic reflashowanie, lub gdzie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No właśnie jak i czym....temat stary ale jary. Szukałem sporo i najprostszym wyjściem było by zakup nowej pamięci zaprogramowanie i wlutowanie,może jakaś podstawka żeby łatwiej podmienić w razie krachu :norty:

Albo....

Coś takiego

tylko ta cena, no i zmieniarkę trzeba by nabyć.

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Odgrzeję kotleta. U mnie w radiu BM54 flash się powiódł. Gdyby ktoś był zainteresowany walcie na PW.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Odgrzeję kotleta. U mnie w radiu BM54 flash się powiódł. Gdyby ktoś był zainteresowany walcie na PW.

pytanie: flashowałeś BM54 tylko po to abyć mieć tagi mp3 czy dało to coś jeszcze ?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam po jakze dlugim czasie. Nie wiem dlaczego ale nie przyszlo mi zadne powiadomienie na maila o ruchu w tym watku:-(

A wiec flash robilem glownie dla tagow. Nie zauwazylem innych zmian.

Pozdrawiam.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam mam takie pytanko orjętuje się ktoś czy zmieniarka o takim nr 65,12-6946990 z 2005r wyciągnięta z X5 będzie odtwarzać MP3 ?? Dzięki pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam po jakze dlugim czasie. Nie wiem dlaczego ale nie przyszlo mi zadne powiadomienie na maila o ruchu w tym watku:-(

A wiec flash robilem glownie dla tagow. Nie zauwazylem innych zmian.

Pozdrawiam.