Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawdź piny w tej białej małej kostce która przychodzi do tunera radia, któryś z kabli masz zapewne źle podpięty - ma być pin 2, 8 i 9 (2 masz raczej OK ...)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Dołoczę sie z pytaniem.

Czy istnieje sposób rozpoznania zmieniarki do E39 po wyglądzie zewnętrznym (ewentualnie numerze części) czy odtwarza mp3, czy też nie?

Opublikowano

Oczywiście, że rozpoznasz po PN. Np. 65.12.913.185.2 podpasuje i ładnie odtwarza MP3.

Kwestia obsługi Tagów, to kwestia firmware'u BM54 i tylko BM54 można zaktualizować tak by je pokazywało - ale tu potrzebna jest ingerencja w środek tunera i reflash programatorem (ewentualnym zainteresowanym służe działającym wsadem).

Opublikowano
To, że zmieniarka z tym numerem odtwarza mp3, to akurat wiem, bo jasno to wynika ze zdjęcia w linku który wcześniej podał Arecki. Chodzi mi o inne ewentualne znaki. Np. białe logo Digital w rogu (nie zawsze jest białe) inny kolor gniazd itp. Są takie po których idzie je odróżnić?
Opublikowano

Nie, wszystkie są identyczne "na oko".

Ja z kolei używam zmieniarek z PN 65.12.6.983.335 które też odtwarzają MP3.

Generalnie PN jest dużo na te zmieniarki, w zależności do jakiego modelu były pierwotnie montowane, rocznika, etc.

Opublikowano

Czy wszystkie BM54 trzeba reflash'ować czy może wychodziły modele z nowym firmwarem?

Pytam o e39 oczywiście.

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy roznia sie czyms w srodku? Czy jest to kwestia jakiegos softu badz firmware?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Czy wszystkie BM54 trzeba reflash'ować czy może wychodziły modele z nowym firmwarem?

Pytam o e39 oczywiście.

czy ktos wie jak zrobic reflashowanie, lub gdzie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No właśnie jak i czym....temat stary ale jary. Szukałem sporo i najprostszym wyjściem było by zakup nowej pamięci zaprogramowanie i wlutowanie,może jakaś podstawka żeby łatwiej podmienić w razie krachu :norty:

Albo....

Coś takiego

tylko ta cena, no i zmieniarkę trzeba by nabyć.

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
  • 1 rok później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Odgrzeję kotleta. U mnie w radiu BM54 flash się powiódł. Gdyby ktoś był zainteresowany walcie na PW.

pytanie: flashowałeś BM54 tylko po to abyć mieć tagi mp3 czy dało to coś jeszcze ?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam po jakze dlugim czasie. Nie wiem dlaczego ale nie przyszlo mi zadne powiadomienie na maila o ruchu w tym watku:-(

A wiec flash robilem glownie dla tagow. Nie zauwazylem innych zmian.

Pozdrawiam.

• 8 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam po jakze dlugim czasie. Nie wiem dlaczego ale nie przyszlo mi zadne powiadomienie na maila o ruchu w tym watku:-(

A wiec flash robilem glownie dla tagow. Nie zauwazylem innych zmian.

Pozdrawiam.