Skocz do zawartości

Nietypowe pytanie (gaz w Niemczech)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam nietypowe pytanie do Was. Będę niedługo jechał autkiem do Hannoveru i w ogóle się nie orientuje jak wygląda zatankowanie gazem mojego autka? Można spotkać stacje z gazem w Niemczech? Ile litr gazu kosztuje?

Dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam

Opublikowano
Spotkałem się ze stacjami automatycznymi - wsuwasz kartę kredytową - lejesz - ściąga kasę odjeżdzasz. Jednak trzeba uważać bo nie są zbyt popularne (wogóle gaz w Niemczech nie jest specjalnie popularny).
Opublikowano
z tego co pamietam jak jezdzilismy do niemiec to kolega miał inna koncówke do gazu taki reduktor który zakładał przy tankowaniu w niemczech
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

siemka

ja jezdze czesto do hanoveru a nawet dalej do munster, z tankowaniem nei ma problemow, bo po drodze jest kilka stacji z gazem.

cena gazu to jakies 0,72e, czy jakos tak bylo w zeszly piatek bo akurat wracalem z tamtad.

co do koncowki musisz miec przejsciowke tak krotka z gwintem, chyba belgijska to jest ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z gazem juz lepiej, jeszcze z dwa lata temu ciezko bylo znalezc stacje na autostradzie, ceny od czterdziestukilku do 70, na niektorych stacjach jest inna koncowka, na innych wiedza ze polacy czesto tankuja i albo masz dwa rodzaje koncowek albo maja adaptor w kasie, pozdro