Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiem szczerze, że tutaj na forum raczej nikt Ci ich nie poleci. W ogóle części firmy Hart są tanie, ale nie wiem jak z jakością. Ja wolałem kupić sprawdzone tarcze. Gość w sklepie polecił mi TRW Lucas, podobno lepsze niż oryginalne ATE. Nie pamiętam po ile, ale chyba po 136 zł za sztukę.
Freude am fahren...
Opublikowano
tak czy inaczej najlepiej jest kupic nacinane tarcze bo lepiej odprowadzaja pylki z klockow i brud.Sa wytrzymalsze oraz co najwazniejsze sa skuteczne :)
Opublikowano
tak czy inaczej najlepiej jest kupic nacinane tarcze bo lepiej odprowadzaja pylki z klockow i brud.Sa wytrzymalsze oraz co najwazniejsze sa skuteczne :)

niezla teoria, pozatym do pierwszy montaz robi dla bme jurid i textar i tez ATE (ktory wiecznie sie krzywy) a co do TRW to najlepsza jakosc za najlepsza cena, a to ze niesprawdzone przez ciebie to nieznaczy aby odradzac odrazy, zimermana tez odradzasz?

www.auto-optima.pl
Opublikowano

Nacinane tarcze szybko ścierają klocki hamulcowe...poza tym są wskazane do sportowej jazdy.

Freude am fahren...
Opublikowano

Nacinane tarcze szybko ścierają klocki hamulcowe...poza tym są wskazane do sportowej jazdy.

Nie ścierają znów tak szybko. Na pewno szybciej, ale bez przesady. Ogólnie polecam nacinane.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Kupiłem już tarcze SBS i klocki BERTMAN!!! Jak to założe i troche pośmigam to dam znać jak się sprawują !!!
Opublikowano
Ja bede chcial zalozyc tarcze EBC zacinane bo zamierzam zwiekszyc troszke swoja moc i mysle ze bardziej wydajne hamulce sie przydadza :)
Opublikowano
Ja bede chcial zalozyc tarcze EBC zacinane bo zamierzam zwiekszyc troszke swoja moc i mysle ze bardziej wydajne hamulce sie przydadza :)

a co bedziesz robil?

www.auto-optima.pl
Opublikowano
Ja mam u siebie tarcze EBC TurboGroove i po 1,2 roku sie lekko pogieły,a niestety juz po gwarancji. Kosztuja dosc drogo wiec uwazam ze ich jakosc powinna byc duzo lepsza. Z mojej strony odradzam.Wczesniej mialem brembo max i wszystko bylo ok.
Opublikowano
EBC to straszny syf, nie pakuj sie w to. Mialem klocki raz i strasznie bily przy hamowaniu, mniejsza skutecznosc niz oryginaly. Na wielu forach produkty tej marki maja fatalna opinie
Opublikowano
Co do siły hamowania klocków to bym sie nie zgodził,mam komplet tarcze EBC i klocki i siła hamowania wydaje mi sie duzo wieksza niz przy zwykłych.Choc to moze byc jak z filtrem sportowym-jednym sie wydaje ze działa a drugim ze nie ma róznicy. Ale tarcz EBC nie polecam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Już tydzień jeżdżę na tych klockach i tarczach o których pisałem wcześniej i jak na razie jest ok. ,a i cena jest przyzwoita!!! :cool2:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

a co bedziesz robil?

Wydajniejszy uklad dolotowy, kompletny uklad wydechowy, sportowe swiece i przewody WN i na koncu chip :D