Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
UPS !! trzeba bylo tego nie dotykac tylko caly dyfer wyslac do firmy zajmujacej sie takimi reperacjami . moze sie okazac ze sie tego nie da poskladac (chodi o luzy ) Fabryczne > Ale ja sie do konca nie znam . samemu nic nie zrobisz
Opublikowano
po pierwsze poszukaj na forum chyba bylo o tarczkach i ich regeneracji . po drugie zadzwon do vtg (Pan Staszewski ) napewno ci pomoga powinni miec adres , i jeszcze jedna firma mieszczaca sie przy lotnisku ale adresu nie znam oni tez powinni wiedziec ( bo sprowadzaja szpery wklady ) . to wrzystko jest w warszawie . jak nie znajdziesz to zamiesc nowy temat NP: regeneracja tarczek do szpery , albo Adresy firm kto zna i czy robil . napewno ktos sie odezwie .
Opublikowano
Jestes w lodzi podjedz na ulice chyba Zydowska 44 albo cos takiego elektronika do BMW tam jest 3 takich fajnych chlopakow oni zakladaja gaz ale siedza w Bmw dosyc mocno moze tez ci pomoga . U mnie z adresami jest kiepsko bo ja pamietam ale zawsze nie do konca . jeden nazywa sie Maciek
Opublikowano

przerabialem ostatnio temat tarczek do szpery, ogolnie to tarczki sa dostepne nowe za niezla sumke i raczej nie w Polsce. Tez dzwonilem do paru gosci, ktorzy mieli miec te czesci i niestety nie maja....w dodatku nie wiedza kto moze je miec. zycze wiec wytrwalosci w szukaniu, moze uda ci sie trafic na jakies uzywki bo chyba tylko one wchodza w gre (tarczki oczywiscie). Pozdrawiam.

Koledzy nie piszcie ze temat walkowany i w ogole... bo tych tamatow jest jak na lekarstwo i malo w nich konkretow, moze ten cos wniesie pozytecznego, bo wszyscy wiedza jaka to tragedia kiedy konczy sie szpera :)

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano

Tarczki nie sa bardzo wytarte, podkladki praktycznie wcale, problem jest w czesci nr. 1. Okazalo sie ze to jest docisk a poniewaz jest pekniety to szpera nie trzyma.

Jak na razie nigdziemi sie nie udalo znalezc tej czesci.

Moze ktos ma cos takiego alebo wie gdzie znalezc? Bo rozumiem ze w zwyklym moscie ta czesc nie wystepuje.

Opublikowano
przerabialem ostatnio temat tarczek do szpery, ogolnie to tarczki sa dostepne nowe za niezla sumke i raczej nie w Polsce.

Masz moze jakies namiary na te czesci za granica?

Opublikowano

Tyle udalo mi sie dowiedziec (od www.jgmoto.go.pl):

Jest to element najczęściej podający w seryjnej szperce. Jedyny pomysł na dzień dzisiejszy,to zakup nowej szperki w serwisie.Cene ok 1800 za kompletny wynalazek.Nie jest to pierwszy przypadek i wielu poległo na to samo w sezonie 2007.Pomaga delikatne zaciśnienie szpery i rzetelne przeglądy po przebiegach uzależnionych od wykorzystywania pojazdu.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ma ktoś luzem wyjętą na stół taką szpere ? i mógłby mi w wolnej chwili wykonać kilka pomiarów ? chodzi o adaptacje mechanizmu z BMW do innego auta
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Zeby nie otwierac nowego watku to napisze tu.

Orientuje sie ktos jakiej grubosci powinna byc dodatkowa plytka zeby zaciesnic szpere? 1,2,5 mm?

I gdzie najlepiej ja wpasowac? Miedzy tarczki czy podkladki?