Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

od niedawna jestem użytkownikiem jedynki, w której mam oryginalną navi. Jest też oryginalna płytka z mapami chyba całej europy zach. - niestety bez Polski.

Chciałem nawet jakiś czas temu kupić ale w ASO dostałem info, że na Polskę jeszcze nie ma - czy jest jakaś rada na to, jakaś inna mapa, innej firmy etc. ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
właśnie przed chwilką rozmawiałem z Auto Fus i mi powiedzieli że mapa Europy z Polską już jest dostępna ale w ceniu .... ponad 1000 PLN :jawdrop: !
Opublikowano

Po rozmowie z serwisem w Łodzi uzyskałem dodatkowe informacje:

- cena 1100, 1200 PLN

- jak na razie tylko professional

- bedzie możlwie wymiana płyty którą otrzymaliśmy wraz z zakupem i kupienia nowej z mapą Polski w promocyjnej cenie lecz jej wysokości jeszcze nie znają

Opublikowano
to dobrze, że nie zamówiłem sobie auta z navi :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Do Navi Business płyta będzie dostępna dopiero w styczniu.

Przy wymianie płyta będzie kosztować ok. 700 pln.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

Dla tych co "szczęśliwie" :wink: nie posiadają wbudowanej...

Tylko Garmin... :cool2:

Polecam model Nuvi 200 lub 250.

Ceny zrobiły się szokująco niskie, szczególnie na allegro.

Wykonanie i działanie rewelacja, sama navi bez wodotrysków.

Podobną zreszta sprzedaja w ASO z napisem BMW... w cenie też BMW... :duh:

A dostępność map... można dostać wszystko!!!

Od freewareowych po komercyjne, z całego świata.

Ale to tak na marginesie... :8)

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Garmin Nuvi, bardzo dobry. Pokrycie Polski prawie full czyli 99%, TomTom rowniez robi sie coraz lepszy na polskie drogi. Jesli ktos juz ma np. telefon z GPS jak chocby Nokia N95 to polecam wlasnie Garmin, oprogramowanie dziala na Symbianie i Windows Mobile. Program nazywa sie "Garmin Mobile XT" i juz ma sie to samo co w Nuvi :). Za darmo do pobrania ze strony Garmina, za mapy trzeba juz zaplacic.

Garmin to historia, powiem tylko, ze znam ta firme odkad GPS wszedl na stale do nawigacji morskiej...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam

Panowie, Garmin na szybę. A dla tych którzy mają zwykłą wbudowaną Navigację polecam BMW 2008-2 western & eastern europe professional (idrive wydanie drugie) jak już wspomniał pewien forumowicz w innym poście nie ma tylu bajerów co Garmin jednak nie pozostaje nam nic innego, osobiście przetestowałem na swojej wioseczce wszystko gites każda uliczka, polna dróżka itp. cena na allegro +-1200PLN pokrycie kraju na etykiecie pisze 95% czyli dużo dużo więcej niż poprzednie wersję (ok 55%)

Dla tych którzy nie chcą kupować kota w worku w sieci znajdują się kopie tej że mapki oczywiście do "testów" :mrgreen:

Hołk :cool2:

Opublikowano
A ja proponuje Automapę Europy w wersji 5.1.1 oczywiście i dodatkowo MiploSync do synchronizacji punktów POI, wtedy mapa zaczyna "żyć", ciekawostka, że pokazuje nawet agencje towarzyskie (nie wnikając w kwestię użyteczności, robi wrażenie na kumplach), hue,hue.
Opublikowano
Jest to mój pierwszy post na tym forum - witam wszystkich. Mam nawigację professional w 120d. Płytka 2008-2. Ostatnio miałem przyjemność jechać nową trójką coupe - i tam mimo, że nawigacja wyglądała identycznie inaczej troche wyświetlały się dane. Nie widzę możliwości manewów w ustawieniach w swojej - czy można jednoczesnie widzieć mapę i strzałki? Tam wydaje mi sie, że ekran był podzielony na 2 części. Co do nawigacji przenośnych to polecam tomtom 720. Bardzo dobra nawigacja - teraz ta samochodowa wydaje mi się jakaś taka "uboga"
Opublikowano

Zero gadki! mam nową jedynkę i kupiłem do niej Garmina dedykowanego do jedynek i trojek z logo BMW . Nie jest przyklejona na szybę tylko pool position tkwi w kokpicie. Wygląda nieżle. Zabieram ja sobie jak chcę i przez 6 godzin działa.Wszystkie aktualne mapy w tym Polskie ma i mozna aktualizować przez Garmin. ma sloty na karty pamięci.

Polecam Wszystkim!!! Pozdrawiam :D

Opublikowano
Nawigacja wbudowana ma zalety i wady - podobnie jak przenośna. Ale ilość zalet wbudowanej przysłania jej wady:) Mi bardzo odpowiada zintegrowanie z samochodowym zestawem audio - wiem, że przenośne mają wyjścia do podłaczenia audio, moj TomTom 720 mógł pracować jako nadajnik FM - ale radio musiało być na kanale tym samym co nadajnik - to chyba oczywiste, a co za tym idzie nie można było słuchać w tym samym czasie płyt, ani innej stacji radiowej. Można używac głośnika wbudowanego - ale jakoś mi to nie pasowało. Przenośna jest szybsza, ma możliwość wgrywania POI (w fabrycznej BMW tez się da to zrobić - jak ktoś chce znać szczegóły to zapraszam na PW - mam legalny PimpMyNav), ale nie da się ustawić ostrzegania przy zbliżaniu się do POI (w mojej wersji). Kręcenie kółkiem, żeby wybrać litery też mi nie leży - ekran dotykowy to bardzo dobre rozwiazanie. Ale jeżdżenie z 2 nawigacjami wydaje mi się pomysłem absurdalnym - dlatego mimo ograniczeń staram się używać wbudowanej.