Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

1. Co oznacza komunikat komputera KUEHLWASSER PRUFEN?Nie jest to jak sądzę niski poziom płynu w układzie czy też zbyt wysoka temperatura cieczy.

2. Mam uszkodzoną pompę wtryskową :cry2: .Gdy deliktanie puszczam pedał gazu zaczyna szarpać natomiast przy gwałtownym puszczeniu jedzie płynnie. Poza tym gdy wcisnę gaz delikatnie ponownie pojawia się szarpanie które zanika gdy wciskam gaz do podłogi.Czy znacie może jakiś dobry i przede wszystkim tani serwis pomp gdzies na terenie Polski do którego można wysłać pompę a następnie już naprawioną wmontować?

3. Przepalają mi się żarówki w tylnych lampach. W sumie mam BMW od 2 miesiecy i juz wymieniłem 3 żarówki.Albo to zbieg okoliczności albo też coś się dzieje z układem elektrycznym

:( .

Bardzo prosze o pomoc :modlitwa:

Pozdrawiam wszytskich użytkowników najlepszej marki samochodów:-)

Maciek

BMW 525 TDS 1997 r.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

odnośnie żarówek w lampach - widziałem coś podobnego i była to wina zaśniedziałych ścieżek w kloszach (no tam gdzie wsadza się żarówki :D)

u mnie pomogło poprostu wyczyszczenie ścieżek i gniazd żarówek

Opublikowano
no własnie mechanik ukierunkował mnie również ne dwumasuwkę.Czy wiecie w takim razie co z tym robić?Kupić nowa czy regenerować?Nowa firmy luk kosztuje na allegro około 1200 zł.
Opublikowano
jeśłi nastawnik to przedewszystkim zła dawka startowa na rozgrzanym silniku. Objaw ciężkiego palenia na ciepłym. Kolejne objaw to falowanie obrotami podczas obciążania silnika np elektrycznym (załączenie podgrzewania tylnej szyby) No i w końcu objaw trzeci gaśnięcie silnika. W Twoim przypadku przyjrzałbym się najpierw dwumasowi. Gdybyś miał automat i by drgała i dziwnie pracowała to bym obstawiał nastawnik ale tu... Sprawdz dwumas.
Opublikowano
Coś mi sie wydaje zę konieczne będzie przeprowadzenie regeneracji pompy i wymiana dwumasówki :cry2: . Czy dwumasówka firmy LUK jest dobra? Czekam na Wasze opinie.