Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z fabrycznym centralnym zamkiem. Mianowicie drzwi zamykają sie na dwa razy. Zamyka, otwiera i po ponownym zamknieciu jest ok. I to samo w drugą stronę. Ostatnio zamkną sie i nie moglem otworzyc auta. Musialem wlazic przez kufer i rozłączac klemy, ale problem ponawia sie. Nie wiem co dalej z tym robic. Prosze o pomoc

Zapoznaj się z regulaminem!!! Moderator.

Opublikowano
Czyli masz tzw "zamykanie warunkowe" Tak to już jest jak coś się dzieje z centralnym zamkiem. Pierwsze gdzie bym zajrzał to do wiązki która idzie do tylnej klapy. Tam na załamaniu często pękają kable i pojawia się taki własnie objaw. A tak wogóle to masz swiatełko w bagarzniku??? Znaczy masz napewno tylko czy świeci po jej otwarciu?? Tak samo sprawdz czy na każde z osobna drzwi zapala ci sie oświetlenie kabiny. Na tych dzrwiach na których sie nie zapali musisz szukać powodu. Myślę ze powinno ci to dużo pomódz w tej kwestii. Pozdrawiam
Opublikowano
hmm u mnie jak padł bezpiecznik to wcale zero reakcji było. A kiedyś miałem podobny problem że zamykał warunkowo to była właśnie wina przewodów wiazki idącej do klapy bagarznika. były poprostu przełamane. W końcu auto miało wiosenek heheh.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

temat jest Problemy z centralnym wiec zamieszczam opis mojego problemu tutaj :

nie mogę otworzyć klapy bagażnika , ani centralnym ani kluczykiem,

słyszę tylko cykniecie i nic się nie dzieje ... nie wiem czy to ma coś wspólnego ale nie mogę również zamknąć auta firmowym pilotem ,mogę tylko przekręcając kluczyk w drzwiach ... pomocy !!!

Opublikowano
a centralny jak już zamykasz kluczykiem przez zamek to zamyka i otwiera wszystkie drzwi? Jeśli tak to stawiam na rozkodowany lub uszkodzony pilot. Masz jeden pilot? Jak masz dwa to sprawdz drugi czy zadziała. Zajrzyj też do baterii w pilocie czasem trzeba wymiany. A jeśli chodzi o klapę to może być to wina siłownika, zamka lub samej instalacji.
Opublikowano
a centralny jak już zamykasz kluczykiem przez zamek to zamyka i otwiera wszystkie drzwi? Jeśli tak to stawiam na rozkodowany lub uszkodzony pilot. Masz jeden pilot? Jak masz dwa to sprawdz drugi czy zadziała. Zajrzyj też do baterii w pilocie czasem trzeba wymiany. A jeśli chodzi o klapę to może być to wina siłownika, zamka lub samej instalacji.

jak zamykam przez zamek to zamykają się wszystkie drzwi oprócz lewych tylnych :(

mam tylko jeden pilot i nosi ślady sporego zużycia , sprawdzę baterie (na wszelki wypadek kupie nowa)

Opublikowano
to zajrzyj przedewszystkim do drzwi których nie zamyka (tylne) Sprawdz przewody w przelotce gumowej między słupkiem a drzwiami. Mogą byc załamane lub przetarte. Zdejmij boczek i zajrzyj do siłownika i kostek do niego dochodzących. Życzę owocnej pracy. Pozdrawiam.
Opublikowano
Podłączę się z troszkę innym pytaniem. Któregoś pięknego dnia ni z tego ni z owego przestał mi działać pilot w kluczyku . Nie otwiera i nie nie zamyka zamka centralnego. Baterię oczywiście zmieniłem na nową. Nie świeci również od tamtego momentu kontrolka na kratce nawiewu na desce .

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

Opublikowano
tak tam masz moduł komfortu właśnie pod kanapą. Szarpnij śmiało za siedzisko tylnej kanapy do góry i puszczą zatrzaski. Są tam też bezpieczniki.
Opublikowano
No to już wszystko jasne . Właściwie to się przyglądałem tym bezpiecznikom jakiś miesiąc temu gdy tapicerowałem w zakładzie fotele i kanapę . Wszystkie były całe a to się stało dużo wcześniej . Ale oczywiście raz jeszcze rzucę wzrokiem na nie. Dzięki.

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

Opublikowano

dzięki za porady ... wymiana baterii na nowe pomogła ... działa otwieranie i zamykanie wszystkich drzwi ...

pozostało mi już tylko naprawa radia ... wiem ze to nie w temacie ale jak już ktoś będzie czytał to może jest jakaś porada ... problem polega na tym ze wlaczajac radio uruchamia się zawsze z balansem na lewy przedni głośnik ... zmieniam ustawienia na wszystkie głośniki ... gaszę auto wyciągam kluczyk i gdy ponownie przekręcam znowu mam tylko jeden głośnik ... denerwująca sprawa ... jest to podobno do zaprogramowania ...wie ktoś jak to zrobić ?