Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z zawieszeniem w 320i. Jak ją kupowałem to byłem na stacji kontroli pojazdów, żeby sprawdzić czy nie bita, czy geometria oki i w ogóle zawiecha. Facet powiedział, że zero luzów i problemów. Jeździ prosto, nie ściąga, przy hamowaniu również poprawne zachowanie. Niepokoi mnie fakt że przy małych prędkościach i dużych ruchach kierownicą słychać dziwne odgłosy z przedniego zawieszenia, nie stuki tylko tak jakby coś sie "łamało". Takie głuche puknięcie. Facet od którego kupowałem autko mówił, że może być problem ze sworzniem wahacza bo zmieniał na nowe, ale jakieś lipne kupił i pukają. Czy mam się czym poważnie martwić (bezpieczeństwo) i jak ewentualnie sprawdzić czy to jest właśnie to. Proszę o doradę (gdyby to rzeczywiście był sworzeń) jaką firmę wybrać przy kupnie części.Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano
właśnie dziwne jest to że diagnosta stwierdził że wszystko z zawieszeniem jest OK. prowadzenie jest dobre, na dziurach to samo tylko taki odgłos jakby zawieszenie się łamało. może ktoś miał coś takiego?
Opublikowano

zawieszenie w e46 już mnie trochę denerwuje :mad2:

wymieniłem tuleje wahacza z przodu, wahacze i galki, a przy gwałtownym skręcaniu albo czasem dohamowywaniu słyszę jakby tarcie w lewym kole, stan techniczny zawieszenia lewego i prawego jest taki sam a na diagnostyce oczywiście nic nie wyszło :mad2:

Opublikowano
Jesli Ciebie to pocieszy: miałem identyczny objaw w ..Hondzie Civic z 2003 r. Słyszalne to było na małych predkościach-przy skrecaniu w lewo-cos jak głuche stukanie-jakby odgłosy "pekającej" łodzi podwodnej (w filmach o tej tematyce często taki dźwiek jest).Im bardziej skręcone koło tym bardziej stukało.W serwisie stwierdzili,ze to luz drążka kierownicy-oczywiście była to bzdura.Nadal stukało.Pojechałem więc do swojego mechanika-ten obstukał,posprawdzał-nie było żadnych luzów-więc powiedział,ze wszytsko ok.Zostawiłem sprawę-najwyraźniej ten typ tak miał,może tak pracowała wyginająca sie karoseria.Nie wiem.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
a może poduszka pod amorem kończy swój żywot :?:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Mialem taki problem w poprzednim aucie... mazda 323f BG. Tam okazalo sie ze to lozysko kolumny mc pherson'a. Znajduje sie ono wlasnie w poduszce amortyzatora. Nie wiem czy w BMW mozna kupic taki lozysko, jesli nie to pewnie wymiana poduszki pomoze.
Opublikowano
wiem ze poprzedni właściciel przywiózł auto z niemiec i wtedy miała sportowe bardzo niskie zawieszenie, które oczywiście nie zdało egzaminu na naszych drogach więc je sprzedał a zamontował seryjne. czy on coś mógł spieprzyć?? właśnie stwierdziłem też że mam to samo, przy hamowaniu np w skręcie słychać jakby tarcie od strony koła. jeździć z tym czy szukać przyczyny??