Skocz do zawartości

BRAK MOCY GDY AUTO ZIMNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przeczytałem mnóstwo postów na temat braku mocy w bmw e39 523iA główne podejrzenia padają na czujnik położenia wałka rozrządu i wału z tym ze u mnie jest na odwrót auto jest słabe jak jest zimnie nastepnie w miare rozgrzewania coraz lepiej a gdy osągnie temp. robocza jest lepiej ale nie do końca i oczywiście duzo pali.

Dodam ze podpinałem auto pod tester ST - 6000 jakis rok temu i chyba wyskakiwał błąd czyjnika położenia wałka rozrządu ze trzy razy kasowałem błąd a potem sobie o tym zapomniałem. Teraz sprawe odswiezam dałem sie przejechac kumplowi i stwierdził ze cos słabawe jest moje autko. No to znowu podpinam pod tester a tu niespodzianka zaden błąd nie wyskakuje. Zaczołem sprawdzac po kolei rózne czujniki miedzyinnymi czujnik położenia wału pokazał mi rózne wartosci w stopniach ale gdy chcałem sprawdzic czujnik połozenia wałka rozrz. wyskoczył komunikat WYŁĄCZONY i nie mogłem wejsc w jego parametry tak jak by go nie było. Moze ktos miał podobny przypadek, czy np. wymiana tego czujnika w czyms pomoze ?

BMW E39 523iA LPG
Opublikowano

na benzynie i na gazie tak samo? mam nadzieje że masz wtrysk gazu.

Spróbuj podłączyć pod inny tester :/

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
  • Autor
i na benzynie i na gazie to samo za tydzien podepne do KTS BOSCH i sprawdze.
BMW E39 523iA LPG
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Daj znać co wyszło na kompie bo bardzo bym chciał wiedzieć.

Silnik mam inny ale objawy identyczne.

Podejrzewam przepływomierz.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
autka jeszcze nie podpinałem pod KTS BOSCH ale mam pytanie na co w szczególności zwrocic uwage przy podpieciu np. przepływomierz te czujniki a co jeszcze ???
BMW E39 523iA LPG
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
autka jeszcze nie podpinałem pod KTS BOSCH ale mam pytanie na co w szczególności zwrocic uwage przy podpieciu np. przepływomierz te czujniki a co jeszcze ???

Witam ponownie, autko zostało podpięte pod KTS i zero błędów. Zgłupiałem co moze być przyczyną ???

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

BMW E39 523iA LPG