Skocz do zawartości

Kupować czy nie Kupować oto jest pytanie????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Więc dalej nic nie pojmujesz,no cóż trudno,matchboxy-jakieś 30 lat temu sniły mi się po nocach.też pozdrawiam
  • Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie.....!!! dajcie sobie już spokój bo sie to zaczyna nudne robić :duh: tak to wy sobie tego nigdy nie wyjaśnicie, weźcie sie potkajcie przy browarze :mrgreen: i se pogadajcie :wink:

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

Maki znalazłem coś takiego!! Na pierwszy rzut oka wygląda ładnie, ale troche cena niska więc niewiadomo czy wszystko tam gra, ale może warto by było zadzwonić i się zorientować i poprosić o więcej lepszej jakości zdjęć - bo normalnie sam ją kupie!! Oto link:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4508843

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

No no łakomy kąsek robi80 ta cena faktycznie troche za niska ale ciekawe ciekawe.

Niestety u mnie sytuacja na razie wyglada tak że nie mam pieniędzy żeby od tak wyłozyc musiałbym najpierw sprzedać golfa i troche dorobic bo na dzień dzisiejszy to brakuje mi jakieś 1000zł.(wiem że w temacie napisałem że mam do wydania 6 tyś ale to kwota jaką mam w planie wyłożyć a nie jaką posiadam na teraz) :( :cry2:

Tak więc kupuj i niech ci służy, jak coś to odkupie od ciebie :roll2:

Po za tym to wersja is i troche sie boje kosztów części zamiennych, gazu nie założe bo szkoda silnika a na benzynie bym nie dał rady(choć wiem że spalanie jest całkiem przyzwoite)ale nie mam jeszcze stałego dochodu i żeruje na rodzicach :) a przy is-ie w porównaniu do golfa to by musieli wydać 15zł więcej na każde 100km a to nie mało przynajmniej dla mich starych...

Pozdrawiam i życze udanego zakupu :cool2:

P.S robi80 wrazie jak kupisz to podziel sie wrażeniami :twisted:

Opublikowano

Witam!

To jest moj pierwszy post wiec powiem 3 słowa o sobie:)

Bmw którym mam zaszczyt jezdzić nie należy niestety do mnie a do mojego ojca:( no ale lejemy do niej mniej wiecej po połowie, wymiany płynów ustrojowych - ewentualne naprawy itp staram sie opłacać też chociaż w połowie.

Ale do rzeczy.. pytanie ile Twoj golf miał Koników? Nie szalej z przesiadaniem się do zbyt mocnych BMek... wydaje mi sie ze Isk-a wystarczy w zupełności żeby odczuć znaczna róznice. I pytanie po co kupujesz BMW? Bo jeśli do driftów.. Szpanu pod dyskoteką.. to ci nie pomoge. Jestem młody -mam 20 lat - z twojego opisu wnioskuje że masz pewnie niewiele wiecej ode mnie. Dla mnie 90koni w tylnym napedzie ojca 316 (m10) to wystarczająco... (pewnie za chwile polecą opinie że BMW <100KM to nie BMW :( )a nawet nadto. Ale pewnie do wyścigów to to bedzie mało.. Wszystko zależy od tego czego od bmw oczekujesz.

Kilka fotek - poza obrotomierzem(dołożonym) i malowanym pod kolor nadwozia tylnym zderzakiem(wypadek) to wygląda chyba jak oryginał:)

http://images34.fotosik.pl/159/59f4e72fa3c8769em.jpghttp://images32.fotosik.pl/159/5346313329c22d29m.jpghttp://images30.fotosik.pl/167/51e14d51b734d64em.jpghttp://images29.fotosik.pl/166/bf1d060ed256ae2em.jpghttp://images28.fotosik.pl/167/321af09a9626852am.jpg

Opublikowano
pewnie za chwile polecą opinie że BMW <100KM to nie BMW :(

Kazde BMW to BMW a inne opinie to albo kolezenskie przepychanki albo przejaw glupoty wiec spoko, nie masz sie czym przejmowac :) Wczoraj jezdzilem swoja 316i z wlascicielem 320, wcale sie nie uskarzal na dynamike mojego pojazdu, wrecz przeciwnie byl mile zaskoczony wiec nie widze powodow bym mial miec kompleksy :) Uwazam ze szacunku do tylnego napedu warto sie uczyc na 316i bo i w niej zdazaja sie sytuacje mocno przekraczajace swobodnie rozumiane u nas bezpieczenstwo, tym bardziej jak sie ma 20 lat i w okolicach, ja mam 24 i ciesze sie ze mam 316i bo nic glupiego mi do glowy nie przychodzi a jak chce wcisnac to 316i tez pojedzie w zwiazku z tym moge zrozumiec wlasciciela 325 (czy wlasciciela "smoka" innej marki) ktory moze narzekac na 316i ale nie rozumiem kogos kto nigdy nie mial BMW i mowi ze 316i mu za malo...

Opublikowano

Maki napisał:

No no łakomy kąsek robi80 ta cena faktycznie troche za niska ale ciekawe ciekawe.

Niestety u mnie sytuacja na razie wyglada tak że nie mam pieniędzy żeby od tak wyłozyc musiałbym najpierw sprzedać golfa i troche dorobic bo na dzień dzisiejszy to brakuje mi jakieś 1000zł.(wiem że w temacie napisałem że mam do wydania 6 tyś ale to kwota jaką mam w planie wyłożyć a nie jaką posiadam na teraz)

Tak więc kupuj i niech ci służy, jak coś to odkupie od ciebie

Po za tym to wersja is i troche sie boje kosztów części zamiennych, gazu nie założe bo szkoda silnika a na benzynie bym nie dał rady(choć wiem że spalanie jest całkiem przyzwoite)ale nie mam jeszcze stałego dochodu i żeruje na rodzicach a przy is-ie w porównaniu do golfa to by musieli wydać 15zł więcej na każde 100km a to nie mało przynajmniej dla mich starych...

Pozdrawiam i życze udanego zakupu

P.S robi80 wrazie jak kupisz to podziel sie wrażeniami

Z tym kupnem to był taki żarcik z mojej strony, chociaż nie powiem że bym nie chciał mieć znów E30, bo są to naprawde super autka!! Więc taka moja rada, byś jak najszybciej sprzedał tego golfiacza i szukaj E30, bo wtedy "Radość z Jazdy" i uśmiech na twarzy będzie gwarantowany!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

cikol - jak miałem z 15-16 lat to taką jak twoja 316i podróżowałem miedzy wsiami polnymi drogami a jak poniosło to asfaltem :mrgreen: . Totalny odlot. A gadanie kozaków o pojemności kto ma szybsze auto to nasuwa mi się coś co powiedział śp. Colin McRae:

" Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców.."

i tego sie3mam :roll2:

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Witajcie ponownie! szczególnie witam ciebie cikol :)

Wiem że do autek spod "Biało niebieskiego śmigła" (jak to mówią redaktorzy motoryzacyjni :mrgreen: ) trzeba mieć duży respekt.

Ale cikol sprawa ma sie tak: musze założyć gaz a to zawsze odejmie pare koni i dlatego myśle o 1,8 albo 2.0 ale broń Boże nic więcej :roll2: chce jeszcze troche pożyć :twisted2: ,1,8 is też jak dla początkującego kierowce tylno napędówki to za mocne autko.

O Driftach to se na razie moge pomarzyć chyba że ktoś wymyśli konkurencje kto skosi najwięcej drzew :mrgreen:

Na dyskoteki za często nie chodze więc to autko nie dla szpanu tylko dla własnej satysfakcji i radości (z miłości do marki :cool2: )

Aha a mój golfik ma 75KM i powiem ci że jak jade sam to naprawde daje rade ale jak sie załaduje 2 ludzi to juz sie robi bida.....

Opublikowano
316i po zagazowaniu w zaleznosci od jakosci instalacji powinno miec 85-90KM a to zawsze wiecej niz golf :) Sekwencja utrzyma w zasadzie parametry fabryczne, trzeba tez wziac tu pod uwage zuzycie silnika... Ja mam zagazowane 316i tyle ze M43 a jak jezdzi pisalem we wczesniejszych postach... Szkoda ze jestes z dalsza bo przewiozlbym Cie i sam bys widzial jak jedzie :)
Opublikowano
heh no tak. dopiero teraz zobaczyłem ze iska jest mocniejsza od 320i:) kierowałem sie modelami e36 gdzie jest inaczej.
Opublikowano

No szkoda szkoda Sendra bo chętnie bym sie przejechał twoją Bemka :twisted:

oczywiście na fotelu pasażera żeby nie było niedomówień :roll2:

Opublikowano
Na dyskoteki za często nie chodze więc to autko nie dla szpanu

szpanować pod disko to mozesz sobie jakąś ładną w miare nową bunią a nie takim czymś :P

p.s.

pewnie znowu napiszesz ze sie czepiam :twisted2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

A powiem ci ze nawet nie bo cos w tym jest :twisted2:

ale tak na prawde to o tym szpanowaniu to ja nie mówiłem tylko odpowidziałem koledze że to autko własnie nie dla szpanu tylko dla własnej satysfakcji

a w ogóle to puszcze to w nie pamięć :wink:

P.S "tym czymś" jak byś to ładnie odstawił to mógłbyś zrobić większe wrażenie niż "jakąś ładną w miare nową bunią " ale to może subiektywna opinia :)

Opublikowano
Widze że trosze z tematu zeszliśmy.. Maki jak tam? zdecydowałeś sie juz? szukałeś juz czegoś konkretnego? jakieś fotki?
Opublikowano

Cikol takie zejścia z tematu to standart :D przyzwyczaisz sie :roll2: ...

Co do twojego pytania to powiem ci tak: jetem zdecydowany że chce sobie kupić E30(chyba jednak pomyśle też o tej 316) ale kiedy nadejdzie ta piękna chwila..... :?: Jak do zbieram troche kasy(eh ta szara rzeczywistość)

Ale przed samym zakupem nie martw sie na pewno was powiadomie :D

Pozdrowienia :cool2:

Opublikowano

A powiem ci ze nawet nie bo cos w tym jest :twisted2:

ale tak na prawde to o tym szpanowaniu to ja nie mówiłem tylko odpowidziałem koledze że to autko własnie nie dla szpanu tylko dla własnej satysfakcji

a w ogóle to puszcze to w nie pamięć :wink:

P.S "tym czymś" jak byś to ładnie odstawił to mógłbyś zrobić większe wrażenie niż "jakąś ładną w miare nową bunią " ale to może subiektywna opinia :)

Opublikowano
Zawsze mozesz usunac post poprzez uzycie malego kwadracika z "x" w prawym gornym rogu posta ktory chcesz usunac, tak samo mozesz zmieniac jego tresc poprzez "zmien" (zeby unikac balaganu). BeeMWu, faktycznie czepiasz sie :wink: Zwazywszy ze ladna E30 robi sie takie samo wrazenie jak E36 i osmiele sie stwierdzic ze E46 tez... Dla pasjonata marki kazda ladnie utrzymana bunia spowoduje usmiech na twarzy, a kto by chcial sie popisywac przed fifrokami z dyski, tudziez lachonami?! Nie traktujmy BMW jak przedluzenia... :twisted2: Powodzenia w poszukiwaniach E30!
Opublikowano

pewnie ze kupuj e30tke ;) to autko z dusza :) pod maske wsadzisz praktycznie kazdy silnik ze stajni bmw....bardzo rozwojowe auto i bardzo mocne - robione jeszcze w epoce kiedy auta byly robione ze stali a nie z plastiku takze latwo ja utrzymac w dobrym stanie (konserwacja itp)...

Pod wzgledem prowadzenia sie to jest to bajka - lekko nadsterowne autko latwe do opanowania - przy 2.5 litrowym silniku mozna juz troche polatac bokami bo mocy jest w sam raz.

Koszty utrzymania znikome - wiekszosc czesci dostepnych w ASO w bdb cenach i takie polecam bo na tanich podrobkach nie mozna sie skupiac bo bedziesz co chwile cos wymienial.

Ogolnie e30tkami latam od 7 lat (3 egemplarze), jezeli masz chociaz minimalne pojecie o mechanice to wszytsko zrobisz w autku sam.

Pozdrawiam..

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D