Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcę kupić felgi z oponami zastanawiam się nad 205/50/17 bądź 205/55/16 wolałbym 17stki ze względu na lepszą prezencję ale jak myślicie będzie jeszcze w miare komfortowo na tym zestawie ?? czy lepiej wziąść 16stki. ??
Opublikowano

16 to w sumie kompromis w pewnym rodzaju... minimalnie wyczuwalna roznica, na 17 juz troche bardziej. 16 jak dla mnie nie sa 'standardem'.

To takie cos po srodku niczego ;)

Ja bym bral 17 albo zostal przy 15 bo nic pomiedzy nie ma sensu, wygladem nic nie zyskasz na 16, w bm nawet 17 to malo...

Masz juz jakis model ktory wiesz ze chcesz, czy narazie przymiarki tylko?

Pozdrawiam
Opublikowano
a skad bierzesz i za ile ? :)

Oryginaly czy made in china?

Tylko i wylacznie made in china :mrgreen: no ewentualnie ITALY :twisted:

Oryginalne felgi z M6 nie wystepowaly w rozmiarze 17`....

Opublikowano

Wlasnie chcialbym cos takiego kupic, albo uzywany oryginal z 17, ale nie chce skrzywic na 1 lepszej dziurze, musialbym wiedziec od kogos kto na czyms takim jezdzi ze sie nie krzywia.

Mial ktokolwiek przyjemnosc z takimi 'podrobami' z allegro i moze cos o nich powiedziec, czy tylko ladnie wygladaja do 1 dziury i kasa wyrzucona w bloto?

Pozdrawiam
Opublikowano

Ja bym sie bał kupic cos takiego,

Lepiej troche dołozyc i kupic ATS, RH, DOTZ solidniejsze, niemieckie

napewno sa lepszej jakosci, duzo ludzi na tym jezdzi i nie narzeka.

Opublikowano

Jeśli chodzi o felgi z allegro to interesowałem się tymi:

http://moto.allegro.pl/item306517245_nowe_bmw_5_7_i_inne_8x17_super_okazja_.html

no nie dokładnie tą aukcją ale ten sprzedawca te same felgi oferuje też z ET 40. Kusiła mnie ta 2-letnia gwarancja, więc zapytałem gościa kto jest producentem tych felg i w jakim kraju zostały wyprodukowane, pytałem o ten jeden konkretny model. Odpowiedział mi tak:

Mamy felgi tylko z dwóch źródeł których nie zamierzam Pani/Panu ujawniać (proszę o wyrozumiałość już różni ludzie z konkurencji robili podchody).

Kontynuując to mamy felgi tylko włoskie i niemieckie (żadne chiny). O jakości mogą świadczyć nasze komentarze. Proszę tylko nie pytać które są lepsze bo tych producentów szukaliśmy prawie rok i jesteśmy z obu bardzo zadowolenie. Żadnych reklamacji !!

No to pytam gościa drugi raz JAK nazywa się ten producent to mi gość odpisuje:

No więc odpowiedziałem

Albo germany albo italy !

Co mam jeszcze napisać??

Bez odbioru :lol:

Za minimalnie większe pieniądze kupię sobie felgi markowe.

Opublikowano
można taniej kupić używane markowe kółka - np. BBSów jest od cholery na allegro

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Witam, jeśli mogę coś doradzić - oryginalne BMW bez tzw. "przeszłości", co stosunkowo łatwo rozpoznać, lub konkretnych tunerów, np. Ac Schnitzer, (sam jeżdżę na takich z 1993 roku i mimo tego że poprzedni właściciele dali im nieźle "czadu", są całkiem przyzwoite - pamiętajmy że produkowała je wtedy firma OZ - nie wiem jak jest teraz, a OZ to jest OZ i niech ktoś powie że to marna makaronia :D ). Zresztą, firmowe pięcioramienne, na których jeżdżę w zimie (klasyczne z E34) też były wyprodukowane w Italii i pastowane razem z budą, nawet zimy się nie boją ( nie zauważam żadnych, jakichkolwiek oznak korozji, ubytków itp.) Reasumując, oryginalna felga BMW, to konkretny stop oraz lakiery i to naprawdę wychodzi podczas eksploatacji, nawet w przypadku ubytków w zimie sól może "nagwizdać" podczas gdy u innych producentów sypie się "biały proszek" i o estetyce nie wspomnę. Pozdrawiam.
Opublikowano
Dołączam do tematu,

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=311952260

napaliłem się bardzo, a tu w Waszych opisach "Zonk"

Szukałem w Poznaniu na giełdzie, na allegro i specjalnie nic nie wpadło mi w oko.

Ciekawe czy ktoś konkretnie wtopił na takich felgach???

Watpie zeby ktos z forum kupił takie cos, wiec nie licz na jakies opinie, po cenie mozna stwierdzic ze to niezbyt trwałe felgi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołączam do tematu,

Szukałem w Poznaniu na giełdzie, na allegro i specjalnie nic nie wpadło mi w oko.

Watpie zeby ktos z forum kupił takie cos, wiec nie licz na jakies opinie, po cenie mozna stwierdzic ze to niezbyt trwałe felgi.

raczej nie trwałe a poza tym brzydkie wg mnie ;)

Opublikowano
Dołączam do tematu,

Wtopił i to nie jeden , może nie tu ale na grupie Audi na jakiej siedziałem 2 lata , to plastelina a nie porządny stop AL , nie potrzeba dziury żeby je uszkodzić , nawet nie wiesz gdzie i kiedy to się stanie , zawsze tanie = do kitu :mrgreen: osobiście jak bym kupował , może będę , poszukam uzywek oryginalnych za ok 2,5-s kzł bo to i tak cenowo OK