Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak jak w temacie metaliczny odgłos jak by sprerzyna poszła i nie sa to wachacze amorki tez sa ok nie mam pojecia co to moze byc nie chce całego zawieszenia wymieniac prosze o pomoc
Opublikowano

Ja np. dzisiaj byłem sprawdzić przednie amortyzatory (dla kontroli), wszystko było dobrze.

Jak gawędziłem z panem ze stacji kontroli, to mówił właśnie o metalicznych odgłosach, że wówczas należy sprawdzić wahacze, bo to jest główny powód takich odgłosów.

Ale druga sprawa jest taka, ze jakieś 1,5 miesiąca temu przy zjeżdżaniu z wysokiego krawężnika pękła mi sprężyna z tyłu w lewym kole, auto jeździło normalnie, w sumie to na pierwszy rzut oka nawet prosto stało, ale jak zerknąłem w nadkole widać było pękniętą końcówkę sprężyny (jakieś 10 cm), a oznaką były także metaliczne odgłosy podczas pokonywania np. spowalniaczy prędkości.

Jeśli sprężyna pękła to wymień (jeśli pęknie jedna to wymieniamy zawsze dwie w każdej osi) jak najszybciej, ponieważ amortyzator się zgniecie i może ulec zniszczeniu, a to kolejny wydatek.

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
a jesteś pewien na 100% ,że to z przodu?bo może dzwonki masz z tyłu tak jak ja miałem ,a była to wina klocków startych był taki dzwięk jakby ktoś miał dwie podkładki na pręcie i nimi dzwonił sprawdź to może z przodu też takie coś się zdarza