Skocz do zawartości

NIVO-zawieszenie pneumatyczne..wymiana gumy''

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.przetarła mi się guma tylnego pneumatycznego zawieszenia w e39 touring..nie wiem jak siędotego zabrać,jeśli ktoś wymieniał tą część to będę wdzięczny za instrukcję w jaki sposób to zrobić...i czy wymienia się samą gumę czy razem z tym plastikowym(żółtym) trzpieniem na który nachodzi...
Opublikowano

wymienia sie cala poduszke - nie ma zaminnikow wiec pozostaje zakup w aso, cena dosc wysoka - tzn. o il edobrze pamietam ok 650 zl szt. czasem potrzebne jest tez podpiecie do komputera i wpisanie odpwoeidniej wysokosci do czujnikow [ja tak mialem]

pozdrawiam,

darek

ps. jak dobrze poszukasz to ktos opsywal jak to wymienic ale ja oddalem do serwisu i wyszlo 1000,00 zl za strone [wymienilem obydwie]

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

nikt nienapisał w sumie nic dokładniej ale powiodo się wymieniłem w sumie zajęło mi to jakieś pół godz ale nie dał bym tak jak kolega darcik po 300zł za jedną stronę :jawdrop: za samą wymianę..poprostu nie stać mnie na to:) a przy tym zawsze to satysfakcja że samemu też można coś zrobić.

podaje jak to się robi:

to tak sciagasz koło , i tam masz tylko 1 srobe od dołu na wachaczu na klucz chyba 13 i to wszystko od spodu teraz sciagasz pokrywe koł zapas.i ta pokrywe pomiedzy siedzeniami trzymaja ja uchwyty od siatki i jedna sroba na srodku tam masz dostep do 2 poduch sciagasz przewod od pompy delikatnie bo tam sa tylko takie zawleczki szybkiego montazu rozchyl je i do gory potem sciag zawleczki mocujące miech .poducha juz jest wolna teraz od spodu scisnij ja zeby była jak najmniejsza i wyciag montaz juz jest banalny potem jak zapniesz przewod opusc auta a pompa wyrowna auto , powodzenia :D

Opublikowano
jeśli komuś 1cm różnicy między lewym a prawym tyłem ma aż takie znaczenie i aż tak go to razi w oczy do tego oczywiście ma duuużo pieniędzy i nie wie co z nimi zrobić to niech uda się do serwisu na poziomowanie...napewno zrobią to tanio :wink: .skoro za wymianę poduszki biorą 300zł a samemu wymienisz ją za pół godz..w sumie każdy robi co uważa za słuszne
Opublikowano

U mnie tez poszła poduszka. NAjpierw pojawił sie napis na kompie że selfleveling susp inact, a po kilku kilometrach zaczołem czuc każdą dziure w drodze. Przy włączeniu silnika było słychać syczenie z koła, buda szła do góry ale po chwili było słychać jeszcze większe syczenie i d*** juz niestety szła na dół.

650 za jedną plus 100 za robocizne. Robie od razu dwie żeby mieć z głowy. Nie jest tak źle jak niektórzy mówią. W mietku jak mi poszedł amortyzator z nivo to za jeden 1200 wołali i to nie orginalny :mad2:

A o ile sie orientuje to tutaj juz do tyłu amorki są zwykłe.

pozdrawiam

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.