Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.

Od wczoraj coś dziwnego dzieje sie z moim samochodem, jeździ normalnie, normalnie rano odpala wszystko jest ok ale od wczoraj potrafi poprostu zgasnąć na skrzyżowaniu. Zatrzymuje sie przy skrzyżowaniu czekam na zielone a tu mi samochód zgasł, nic nie szarpie nic nie muli świecą poprostu kontrolki. Dzieje sie to na zagrzanym silniku. Niewiem czy to jest ze sobą powiązane ale miałem ostatnio problem z akumulatorem, jest już on naładowany i pali rano ok. Wydaje mi się że akumulator odpada ponieważ przy zapalonym silniku działa ładowanie.

Co to może być??

Świece i cewki sprawdzone...

Opublikowano

nie chcę być śmieszny, ale stan paliwa jest oczywiście pod kontrolą ?

Pozdrawiam

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
Opublikowano
nie chcę być śmieszny, ale stan paliwa jest oczywiście pod kontrolą ?

:duh: :duh: :duh:

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

Z paliwem jest OK :roll2:

Przyszło mi do głowy że to może być pompa paliwa, co wy na to? Jak w prosty sposób ją sprawdzić?

Wczoraj też podwyższyłem trochę obroty, dzisiaj sie pokręcę po mieście to zobaczę co się będzie działo.

Opublikowano
z autopsji wiem ze przy pompie by przerywała i mulila sie... a sprawdzic mozesz przez odpiecie weza i próby odpalenia powinna mocno "wypluc" paliwo...
KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
Ja bym stawiał na któryś z czujników tylko że one wyjdą dopiero po podłączeniu pod kompa najlepiej pod Modica lub KTS.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

witam..

No i ponownie gaśnie, mimo podwyższenia obrotów. Zauważyłem że gaśnie tylko na rozgrzanym silniku, jeśli chwilkę postoi na N/P bez dodawania gazu. Tak jakby nie dostawał paliwa...coś go dusi.

Cały czas zastanawiam sie czy to wszystko może być przez ten akumulator..... ale samochód pali rano normalnie.

Opublikowano

Miałem podobny problem: linka od gazu była naciągnięta na maksa, lecz dalej gasł. Problem rozwiązałem w taki sposób: http://republika.pl/slamaker/sroba.jpg i już mi nie gaśnie :D

Co najlepsze, nie musisz nic tam wiercić, jest tam taka fajna szczelina tak jakby producent przewidział takie problemy :D Po prostu śróbka, dwie nakrętki i dwie podkładki :)

Opublikowano

Jakiś czas pojeździłem i gasnie dalej, pojawiły sie problemy z zapaleniem auta tj. zapali normalnie ale zaraz gaśnie. Dzisiaj go troche pocisnąłem na S i przy wyższych obrotach zmulilo go totalnie... poprostu go zdławiło.

Zaraz jadę sprawdzić pompe paliwa, może sie zawiesza czy co..

Opublikowano

witam....

Jakiś czas temu byłem z moim problemem u mechanika. Wykasował błędy z komputera, (sonda lambda 1 i 2 poza zakresem) oraz wyczyścił i przedmuchał silnik krokowy. Samochód narazie ani razu nie zgasł, i odczułem różnicę w spalaniu.