Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj zauważyłem po odkręceniu korka od zbiorniczka płynu chłodzącego biały tłusty osat jaki powstaje od oleju ,i moje pytanko czy to z winy uszczelki pod głowicą czy coś bardziej gorszego .Może ktoś już to przerabiał :norty: z uszczelką nie było by problemu koszt ok 420zł w ASO :twisted2:
Będzie Miły Wydatek!!!!!!
Opublikowano
jezeli masz bialy osad (kisiel) na korku od oleju to oznacza, ze poszla ci uszczelka od glowicy i woda dostala sie do oleju, nalezy wtedy zdjac glowice zaniesc ja do planowania, koszty to nie jest sama uszczelka pod glowice ale i planowanie i pare innych uszczelek ktore warto albo nalezy wymienic przy takiej operacji, np, uszczelki od kolektora
e38 m62
Opublikowano
Nie strasz kolegi - biały osad na korku wlewu oleju może być od niedogrzania silnika... Sprawdź termostat - czy prawidłowo pracuje i otwiera się przy zadanej temperaturze. Jeżeli miała by to być uszczelka pod głowicą to: temperatura silnika bardzo szybko rośnie, w zbiorniku wody ślady oleju (tłuste oka), bagnet oleju cały w kiślu...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
w zbiorniku wody ślady oleju (tłuste oka), bagnet oleju cały w kiślu...
tego akurat nie mam :cool2: , a oleju na moje oko nie ubyło ani nie przybyło a co do otwierania się termostatu to będe musiał sprawdzić. A w jakim przedziale temperatury powinien otworzyć się termostat :doh:
Opublikowano
A na jakich trasach użytkujesz auto?Czasami krótkie odcinki są powodem tego.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Auto stoi bez ruszania od 3-4 tygodni potem jeźdze ponad tydzień i znowu 3-4 tygodnie odpoczynku :( są to zazwyczaj krutkie trasy a teraz stało dość długo bo od 20 grudnia a odpaliłem je dopiero w poniedziałek :roll: