Skocz do zawartości

Czy to wina uszczelki pod głowicą????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj zauważyłem po odkręceniu korka od zbiorniczka płynu chłodzącego biały tłusty osat jaki powstaje od oleju ,i moje pytanko czy to z winy uszczelki pod głowicą czy coś bardziej gorszego .Może ktoś już to przerabiał :norty: z uszczelką nie było by problemu koszt ok 420zł w ASO :twisted2:
Będzie Miły Wydatek!!!!!!
Opublikowano
jezeli masz bialy osad (kisiel) na korku od oleju to oznacza, ze poszla ci uszczelka od glowicy i woda dostala sie do oleju, nalezy wtedy zdjac glowice zaniesc ja do planowania, koszty to nie jest sama uszczelka pod glowice ale i planowanie i pare innych uszczelek ktore warto albo nalezy wymienic przy takiej operacji, np, uszczelki od kolektora
e38 m62
Opublikowano
Nie strasz kolegi - biały osad na korku wlewu oleju może być od niedogrzania silnika... Sprawdź termostat - czy prawidłowo pracuje i otwiera się przy zadanej temperaturze. Jeżeli miała by to być uszczelka pod głowicą to: temperatura silnika bardzo szybko rośnie, w zbiorniku wody ślady oleju (tłuste oka), bagnet oleju cały w kiślu...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
  • Autor
w zbiorniku wody ślady oleju (tłuste oka), bagnet oleju cały w kiślu...
tego akurat nie mam :cool2: , a oleju na moje oko nie ubyło ani nie przybyło a co do otwierania się termostatu to będe musiał sprawdzić. A w jakim przedziale temperatury powinien otworzyć się termostat :doh:
Opublikowano
A na jakich trasach użytkujesz auto?Czasami krótkie odcinki są powodem tego.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Autor
Auto stoi bez ruszania od 3-4 tygodni potem jeźdze ponad tydzień i znowu 3-4 tygodnie odpoczynku :( są to zazwyczaj krutkie trasy a teraz stało dość długo bo od 20 grudnia a odpaliłem je dopiero w poniedziałek :roll: