Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się gdzieś sprawdzić ile mam punktów karnych :?:

Bo wczoraj dostałem kolejne 5, i chyba do limitu dobijam :mad2:

Na dodatek wczoraj złapała mnie Straż Graniczna :duh:

Takie skutki wejścia do Schengen, powstała nam druga Policja, złapali mnie 5km od Krakowa... czyli jakieś 200km od najbliższej Granicy.

Wyprzedziłem koparkę jadącą 15km/h, jechałem za nią przez cały łuk, skończył się i zacząłem wyprzedzać, zacząłem na podwójnej ciągłej(dosłownie ją musnąłem tylnymi kołami, widziałem na filmie, pokazywali mi, przednie przeszły już nie po ciągłej), skończyłem już na "kreskowanej" widocznośc miałem na jakieś 500-800metrów, bo to była bardzo długa prosta...

Strasznie się mnie "czepiali", auto chcieli oglądać, bagażnik otwierać, numery sprawdzali, nawet magnesem po polu numerowy :duh:

Nie wiem, mieli zły dzień, nie lubią BMW, może starych aut :?:

W każdym razie dostałem 200zł i 5 punktów :cry2:

Ja już nie chcę być w UE... :cry2:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
o ilości pkt karnych dowiesz sie w twojej komendzie milicji po okazaniu dowodu osobistego, prawa jazdy :)

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
o ilości pkt karnych dowiesz sie w twojej komendzie milicji po okazaniu dowodu osobistego, prawa jazdy :)

Teoretycznie, jak w zeszlym roku bylem o to zapytac to pan milicjant stwierdzil cos takiego "Panie a idz Pan do domu i nie zawracj mi glowy..." :lol:

Opublikowano
A nie jest przypadkiem tak, że straż graniczna może tylko określoną (np 30km) odległość od granicy pełnić swoją funkcję ?
http://images.spritmonitor.de/575756.png
Opublikowano
To jaliś dowcip? SG ma wideorejestratory? Jeszcze jedna służba mundurowa spuszczona z łańcucha. Szok.

Idealnie to ujales. :cool2:

Opublikowano
Grigorij, jezeli zblizasz sie do 24 punktow (ale jeszcze ich nie przekroczyles), to mozesz (bodajze raz na kwartal) zdjac sobie 6 punktow na szkoleniu ogranizowanym przez poszczegolne komendy policji - m.in. pokazuja na nim skutki wypadkow, mowia o tym, jak jezdzic bezpieczniej.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Ha ha ha! Poczekajcie jak przepchną projekt foto i videoradarów dla prywatnych firm (BROŃ PANIE BOŻE!!!!!!!!!). Przy ograniczeniu do 50km/h za 50,1 km/h mandacik frunie do domu - zero taryfy ulgowej bo cały hajs (poza jakimiś datkami na rzecz Skarbu Państwa) idzie do prywaciarza, który na tym zarabia->kupuje nowe urządzenia->zarabia w tempie geometrycznym. I proszę nie mówić, że w innych krajach już to działa i się sprawdza (bo to prawda) biorąc pod uwagę naszą infrastrukturę - brak autostrad, dróg ekspresowych, czasami idiotyczne ograniczenia prędkości itd. Inne kraje, w których działa taki system karania mandatowego ma to wszystko (infrastrukturę) więc karanie prawdziwych "cwaniaków", którzy "kozaczą" tam gdzie naprawdę nie powinni, ma jak najbardziej sens.

Grigorij - na komendzie dowiesz się o punkty a jak pisał Panfil raz na (wydaje mi się, że pół roku) możesz odjąć sobie 6 pkt. z "puli".

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano

Teoretycznie, jak w zeszlym roku bylem o to zapytac to pan milicjant stwierdzil cos takiego "Panie a idz Pan do domu i nie zawracj mi glowy..." :lol:

widocznie był to typowy milicjant, sprawa wygląda tak że jak zgłosisz sie do oficera dyżurnego lub do WRD i przedstawisz sprawe to jego zakichanym milicyjnym obowiązkiem jest udzielenie informacji o o stanie twoich pkt. karnych.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Ja też raz dostałem mandat za najechanie na podwójną ciągłą bo wyprzedzałem... kobietę z wózkiem normalnie znieczulica za co w tym kraju można mandat dostać, ale najlepsza była odpowiedź milicjanta jak spytałem się "a co miałem zrobić", a on mi na to "miał pan pecha"! szok, ale co poradzić to jest tylko BRoP :mad2: :mad2:

A co do punktów to można "wykupić" 6 pkt na 6 miesięcy ja płacilem za to koło 220 zł + dojazd i oczywiście dzień wolny z pracy :worried:

Kamil
Opublikowano
Ha ha ha! Poczekajcie jak przepchną projekt foto i videoradarów dla prywatnych firm (BROŃ PANIE BOŻE!!!!!!!!!). Przy ograniczeniu do 50km/h za 50,1 km/h mandacik frunie do domu - zero taryfy ulgowej bo cały hajs (poza jakimiś datkami na rzecz Skarbu Państwa) idzie do prywaciarza, który na tym zarabia->kupuje nowe urządzenia->zarabia w tempie geometrycznym.

Jak to przejdzie to zakładam firmę :norty:

Opublikowano
Ha ha ha! Poczekajcie jak przepchną projekt foto i videoradarów dla prywatnych firm (BROŃ PANIE BOŻE!!!!!!!!!). Przy ograniczeniu do 50km/h za 50,1 km/h mandacik frunie do domu - zero taryfy ulgowej bo cały hajs (poza jakimiś datkami na rzecz Skarbu Państwa) idzie do prywaciarza, który na tym zarabia->kupuje nowe urządzenia->zarabia w tempie geometrycznym.

Jak to przejdzie to zakładam firmę :norty:

Spóła? :norty:

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
To jaliś dowcip? SG ma wideorejestratory? Jeszcze jedna służba mundurowa spuszczona z łańcucha. Szok.

Też byłem w szoku, jak włączyli koguta to w pierwszej chwili po prostu odsunąlem się im z drogi, bo myślałem że gonią jakiegoś przemytnika, poźniej jak okazało się że mnie, to byłem rozbawiony sytuacją... pomyślałem że wzieli mnie za przemytnika (magia BMW), potem juz mi się humor popsuł :jawdrop:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Grigorij, jezeli zblizasz sie do 24 punktow (ale jeszcze ich nie przekroczyles), to mozesz (bodajze raz na kwartal) zdjac sobie 6 punktow na szkoleniu ogranizowanym przez poszczegolne komendy policji - m.in. pokazuja na nim skutki wypadkow, mowia o tym, jak jezdzic bezpieczniej.

ogladasz na tym szkoleniu znana wszystkim (chyba? przynajmniej ja juz to widzialem pare razy) prezentacje z trupami. zdejmuje 6pkt, koszt ok.250pln, zapisy w word'ach.

co do SG, to musza miec uprawnienia drogowe, bo inaczej nie mieliby mozliwosci dzialania.