Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwus!!! Nie moge znalezc zadnych informacji na forum na temat autoalarmu. Jutro jade do niemiec po e 46 ale ona ma tylko imobilaizer wiec zeby ubezpieczyc AC musze jeszcze zalozyc auto alarm albo blokade skrzyni biegow. Chcialbym zapytac czy lepiej zakladac w serwisie czy mozna w dobrej firmie?? Jaki alarm byscie polecali?? No i podstawowa rzecz czy czasem blokada skrzyni nie bylaby lepsza???

Z gory dziekuje za podpowiedz:D

Opublikowano
Moim zdaniem lepsza jest blokada bo alarm to już dużo "fachowców" umie rozbroić, wiadomo nie ma 100% zabezpieczenia przed kradzieżą :worried: , a jeżeli dysponujesz trochę większą ilością gotówki to załóż to i to, a alarm z powiadomieniem GSM, widziałem takie na allegro, ale cena spora (700-900)
Kamil
Opublikowano
wszyscy fachowcy zalecaja zamontowanie blokady skrzyni biegow. Koszt z montazem okolo 400 zl. Ewentualnie nadajnik gps (Black Box) ktory informuje nas na komorke ze cos sie dzieje w aucie, namierza auto i podaje wspolrzedne gps dodatkowo mozna odciac zaplon przez telefon - koszt okolo 1000 zl z montazem. Jesli chodzi o ta druga rzecz to czy ktos to ma?? Jak sie sprawdza i czy nie wystepuja przez to pozniej bledy w komputerze??
Opublikowano
wszyscy fachowcy zalecaja zamontowanie blokady skrzyni biegow. Koszt z montazem okolo 400 zl. Ewentualnie nadajnik gps (Black Box) ktory informuje nas na komorke ze cos sie dzieje w aucie, namierza auto i podaje wspolrzedne gps dodatkowo mozna odciac zaplon przez telefon - koszt okolo 1000 zl z montazem. Jesli chodzi o ta druga rzecz to czy ktos to ma?? Jak sie sprawdza i czy nie wystepuja przez to pozniej bledy w komputerze??

nie wiem jaką masz wartość auta

ale do 52 tyś zł wystarcza immo seryjne,

do AC

Opublikowano

No wlasnie agent ubezpieczeniowy mowil mi ze w zaleznosci od towarzystwa ubezp. Wartosc okolo 30 000 e 46 320d 10/2000. W tym towarzystwie od

15 000 musza byc dwa zabezpieczenia przy AC. Takze montaz konieczny:/

Opublikowano
No wlasnie agent ubezpieczeniowy mowil mi ze w zaleznosci od towarzystwa ubezp. Wartosc okolo 30 000 e 46 320d 10/2000. W tym towarzystwie od

15 000 musza byc dwa zabezpieczenia przy AC. Takze montaz konieczny:/

to zmień towarzystwo

ja ubezpieczam u brokerów którzy dysponują kilkoma twoarzystwami

i dobierają najlepsza ofertę do moich parametrów,

siedzisz wygodnie, a oni przeprowadzają symulacje, i tylko mówisz TAK NIE :)

ale luzik każdy robi jak lubi,

miałem w PZU ale tego agenta bym najchętniej zastrzelił,

później Hestia ale nie sa najtańsi,

a teraz mam w firmie Filar :)

pewnie się ktoś zaśmieje co to za wynalazek, ale płacą i nie ma problemów

a jak sa, broker się tym zajmie bo to jedna klika

Opublikowano
No mi tez obliczyla w Filarze tym bardziej ze po roku za kontynuacje dostajesz dodatkowa znizke 15%. Ale powiedziala ze musze miec drugie zabezpieczenie. Moze jakas niedoinformowana babka:/
Opublikowano
Polecam SEO perfect. Polski alarm, ale dobry. I nie za drogi. Przystosowany do E46. Poszukaj w swojej okolicy kto to montuje.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
No mi tez obliczyla w Filarze tym bardziej ze po roku za kontynuacje dostajesz dodatkowa znizke 15%. Ale powiedziala ze musze miec drugie zabezpieczenie. Moze jakas niedoinformowana babka:/

moze jak masz 2 zabezpieczenie to jest dodatkowo jakiś upust,

ale w filarze mają coś takiego jak 10% bonusu to się nazywa Joker,

zapytaj jej pewnie zblednie :)

wiem bo kuzyn ma firmę brokerską i dokładnie mi wyjasnił krok po kroku z czego się wzięły zniżki,

wiesz moze jest ok wsyztsko ale warto zmusić do przeanalizowania,

a może coś przegapiła ;)

powodzenia

ps. jeżei z 2 zabezpieczenia nie wychodzą żadne dodatkowe zniżki,

a twierdzi ze to jest obowiązkowe, to niech ci pokaże gdzie,

bo na pewno nie wymagaja do 50 tyś drugiego zabezpieczenia,

moja była ustalona na wartość 38 tyś i nic nie wymagali drugiego,

po za tym nigdy nie zgłaszaj drugiego kluczyka nawet jak masz,

nie ma z tego konsekwencji, a jak zgubisz jeden nie musisz do nich jeździć czy tam dzwonić i zgłaszać,

a różnie bywa ;)

Opublikowano
Bardzo dziekuje za porady:) Napewno skorzystam:)

Jutro wyprawa do Niemiec po e 46:D

Powodzenia!

ja moją sprowadziłem w październiku ale znalazłem docelowe auto więc,

własnie ją sprzedaję....

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Serwus!!! Nie moge znalezc zadnych informacji na forum na temat autoalarmu. Jutro jade do niemiec po e 46 ale ona ma tylko imobilaizer wiec zeby ubezpieczyc AC musze jeszcze zalozyc auto alarm albo blokade skrzyni biegow. Chcialbym zapytac czy lepiej zakladac w serwisie czy mozna w dobrej firmie?? Jaki alarm byscie polecali?? No i podstawowa rzecz czy czasem blokada skrzyni nie bylaby lepsza???

Z gory dziekuje za podpowiedz:D

witam!!!!! własnie wczoraj opłacałem oc i AC od smojej bmki 328 e46 99R na fajnym wypasie itd!!! skóra itd brak tylko navi!!! zgadnij cie ile taka u nich stoji w eurotaxie czy wogule jak chcesz AC???????????? JA WALłEM SMIECHEM 20TYS!!!!! NORMALNIE potrafia ludzi pocieszyc!!! Nieewiem czy oni sa tak głupi czy co ale chyba każdy wie ze za tyle to takiej E46 niema szans kupic!!!! a co do AC to ja mam tylko imobilaizer alarmu w niej raczej brak ale powiedziałem ze jest i niebyło problemu!javascript:emoticon(':P')

Razz!!! dwa zdjecia i gotowe!!!

Opublikowano

a co do AC to ja mam tylko imobilaizer alarmu w niej raczej brak ale powiedziałem ze jest i niebyło problemu!

Gorzej, jeśli Ci ukradną auto, a Ubezpieczyciel będzie chciał od Ciebie komplet dokumentów, kluczy i komplet pilotów od alarmu,

a bez tego nie będzie chciał wypłacić odszkodowania...

Różnie dzieje się w Polsce, więc proszę, czytajcie Regulaminy.

Falubaz, użyj opcji SZUKAJ.

Jest kilka tematów o alarmach do e46.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Ostatnio miałem podobny problem. Myślę że blokadę skrzyni możesz sobie odpuścić. Jak chcesz zakładać alarm to tylko dobry ( taki którego nie można kupić bez prowadzenia działalności związanej z zabezpieczaniem) np. tytan a poza tym proponuję poszukać jakiegoś dobrego elektronika który zamontuje ci dodatkowo odcięcie zapłonu. Podobną konfigurację ma mój wujek w swojej E39. Z resztą zawsze w każdym aucie taki zestaw montował. Przed E39 miał Audi które trzykrotnie próbowali mu ukraść i mimo znalezienia alarmu na szczęście nie odpalili autka bo nie znaleźli odcięcia zapłonu ;). Jak będziesz zainteresowany to spytam się wujasa co za ustrojstwo zakłada przy odcinaniu zapłon.