Skocz do zawartości

olej w filtrze powietrza530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w puszce filtra powietrza pojawiły się ślady oleju oc to może oznaczać

Edytowane przez gucio64

Opublikowano
  • Autor
byc moze odma jest juz przypchana i wali do filtra . pewnie ci siada uszczelnienie silnika i stad przedmuchy
uszczelnienie raczej jest ok a jak sprawdzić ( przeczyścić) odme
Opublikowano
Jezeli ci paruje z korka wlewu oleju to masz napewno zatkaną odmę a dokładnie separator oleju
Opublikowano
Może któryś zawór nie domykać i wali niedopałkami do filtra...
Opublikowano

Często jak turbo jest skończone to wali olejem do filtra.

Ale na początek sprawdź odme.

Opublikowano
  • Autor
z pod korka wlewu oleju paruje wiec może to ta odma turbo raczej nie (123000km) auto idzie jak rakieta pali malutko wczwartek do zakopanego (30km dojazd do autostrady gliwice na kraków i do zakopanego w nocy prędkość do130 lało jak holera 4 osoby5,8 z powrotem korki na zakopiance + klima bo parowały szyby znowu waliło śniegiem 6,2) więc myślę że to nic poważnego jedynie chyba ta odma
Opublikowano

turbo może byś kaput nawet jak byś miał 5 tysięcy nakulane.

Przebieg w tym wypadku nie ma znaczenia

Opublikowano

dokladnie na to czy turbo padnie ma wplyw jak bylo uzytkowane, jesli ktos wylacza zaraz po zatrzymaniu i nie trzeka 2-3 minut aby olej zdarzyl ochlodzic turbine to dlugo ona nie pociagnie, prawda jest ze jak juz strzeli to zalewa olejem, dostaje sie tez katalizatorom

pozdrawiam,

darek

ps. 99 - 123tys. km jestes pewny tego wyniku? jakos to weryfikowales bo to szalenie malo jak na ten rocznik i diesla :shock:

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
  • Autor
sprowadziłem 04 99r. pierwszy właściciel kobieta (przedtem miała 525i) wszystkie przeglądy średnio co 30tyś. auto po przejściach ale jeżdżące na kołach poduszki, kurtyny i boczne ok. ja robiłem przegląd przy 116tyś. w aso w katowicach (olej + płyny)