Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Czy ktoś się orientuje gdzie się można podpiąć pod maską żeby mieć 12v. Akumulator w bagażniku a ja chciałbym podłączyć urządzenie w przegrodzie silnika.

Bardzo prosze o pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie w 520i jest na kolektorze dolotowym taka zaślepka ze znaczkiem +

Służy to do podłączenia kabli rozruchowych i jest połączone z aku solidnym kablem.

Wystarczy ją zdjąć i już jest kołek z + :cool2:

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
12V jest też w gnieździe diagnostycznym. Gazownicy podłączają tam komputer od gazu. Napiecie pojawia się po przekręceniu kluczyka. Nie pamietam tylko kolorów kabli.
Opublikowano
12V jest też w gnieździe diagnostycznym. Gazownicy podłączają tam komputer od gazu. Napiecie pojawia się po przekręceniu kluczyka. Nie pamietam tylko kolorów kabli.

Dokładnie, podepnij sie do któregoś kabla z gniazda diagnostycznego, a do którego to łatwo sprawdzisz bele jakim miernikiem, gdzie jest prąd po przekręceniu stacyjki, bo ten pomysł z podpięciem tego do miejsca ładowania aku był obleśny, i jakby to wyglądało, to ma wyglądać jak fabryka i nie powinno być tego widać :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wybór miejsca podłączenia zależy też od tego co tam masz zamiar podłączyć? Ja osobiście bał bym się podłączyć odbiornik o dużym poborze prądu pod te kabelki w gnieździe diagnostycznym. Bo jak się coś upali to będzie bieda :cry2:
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!