Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów!!!

Tak jak w temacie pisze to chodzi mi po glowie CHIP do benzynki,co o tym myslicie???jaka moc bedzie mogl uzyskac samochod po zabiegu???jakie koszty beda??? moze ktos z was ma juz z chipowaną beemke

Z gory dzieki za odpowiedz :modlitwa:

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z 245 na 300Nm ???

Bardzo ciekawe i z 192 na 220KM jeszcze lepsze zwłaszcza iż silnik ma swoje lata imógł stracić część swojej początkowej mocy przydałby się wykres z hamowni

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
robil to unitronik . A motor mialem NOWY !!! a nie 12 letni to jest roznica i niema tu niczego nienormalnego zwykly przyrost 10 % . ale nie po chipie z ALLEGRO( smiechu warte ) tylko zmiany map dwukrotne w sterowniku. tzw zmiana w trybie rzeczywistym a( nie na kopie a potem wgranie) . Mowie o tym co robi tylko jeden facet . reszta to powielacze programow . udanych albo nie . Taka robota to koronkowa zbawa . zadna sztampa . pod ten rzeczywisty motor . A wykresow nie kolekcjonuje bo jest to mi nie potrzebne mozna zawsze spytac sie w unitronicu . TRZEBA zamowic tzw MAXA . A cala reszta z wgrywanymi softami z allegro (Smiechu warte ]to zwykli naciagacze . moze i cos daje ale co przesuniecie odcinki czy cos . Ja nawet niemam przydymionej rury z tylu a widzialem czarne jak smola . i jeszcze jedno kazdy chce zobaczyc wykresy to kosztuje worek pieniedzy za ktory wy kopojecie auta wiec jak chcecie zobaczyc to poproscie unitronica moze wam pokarze .takie parametry sa dla was apsolutnie nie zrozumiale ledwo dociagacie do 200 kM i 245 nm jak sie uda . po chipie bo wczesniej czas wam zjadl konie i nanonometry .
Opublikowano
wykresow nie bedzie bo nie kolekcjonuje ja to juz robie 3 raz na zupelnie innym kompie jak wiesz o co mi chodzi bo jak nie to wracaj do swoich wykresikow i podsmiechujkow za takie cuda to sie kopoje auta . to chyba sa za wysokie progi jak na twoje nogi . powodzenia ze spawaniem szper i chipami z allegro
Opublikowano
jak nie to wracaj do swoich wykresikow i [bAD] za takie cuda to sie kopoje auta . to chyba sa za wysokie progi jak na twoje nogi . powodzenia ze spawaniem szper i chipami z allegro

1.

no jak dla mnie to te wykresiki wiecej ci powiedza co masz w swoim samochodzie kolego. :mad2:

2.

kupuje a nie kopoje :duh: albo co ty tam chiales powiedziec.

3.

a od kiedy spawanie szpery daje cos koni ?? :cool2: :clap: :dance:

4.

poprostu sciema :liar: :liar: :liar:

B M W
Opublikowano
jasne sciema, popostu jestes za cienki w uszach . nadal powodzenia w chipowaniu z allegro i zespawywaniu szpery do driftu bo na orginal nowy to cie poprost nie stac a na chipowaniu u prawdziwych gosci mozesz pomazyc dla tego negujesz wszystko . ja moglbym jezdzic nowa i to z gornej polki ale nie martwie sie jak stoi gdzies w kiepskim miejscu . a pod noga mam tyle wycisniete ze mam problemy utrzymac fury na czarnym po dodani gazu. jak bys sledzil moje rozne posty to bys wiedzial ze nie sciemniam, o kompie sterujacym drugim to pewno slyszales z opowiesci albo widziales pudelko u kolegow . powodzenia w zarabianiu bo ci sie przyda . a twoje znaczki z dlugimi nosami i reszta jest smieszna o tam gdzie mieszkasz to pewno uzyskanie fabrycznych norm jest wyzwaniem nie do pokonania .i najlepiej jak mocno pie..rdzi i muza na zycher o spojlerach nie wspomne . stud...gdzie to jest pewno w bok od warszwy kolo koluszek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jasne sciema, popostu jestes za cienki w uszach . nadal powodzenia w chipowaniu z allegro i zespawywaniu szpery do driftu bo na orginal nowy to cie poprost nie stac a na chipowaniu u prawdziwych gosci mozesz pomazyc dla tego negujesz wszystko . ja moglbym jezdzic nowa i to z gornej polki ale nie martwie sie jak stoi gdzies w kiepskim miejscu . a pod noga mam tyle wycisniete ze mam problemy utrzymac fury na czarnym po dodani gazu. jak bys sledzil moje rozne posty to bys wiedzial ze nie sciemniam, o kompie sterujacym drugim to pewno slyszales z opowiesci albo widziales pudelko u kolegow . powodzenia w zarabianiu bo ci sie przyda . a twoje znaczki z dlugimi nosami i reszta jest smieszna o tam gdzie mieszkasz to pewno uzyskanie fabrycznych norm jest wyzwaniem nie do pokonania .i najlepiej jak mocno pie..rdzi i muza na zycher o spojlerach nie wspomne . stud...gdzie to jest pewno w bok od warszwy kolo koluszek

i kolejny burak na tym forum, ty chyba masz jakies kompleksy co? co z kobieta ci nie idzie i se chipy wstawiasz i wychwalasz?? niestety sobie takiego nie kupisz, ale brak popędu można leczyć - ale to już nie rozmowa na to forum - sugeruje seksuologa odwiedzic .. :) hehe

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

aha, za pewne zapomniałeś dodać że gaz to dobry ale do kuchenek. Jak się mylę to mnie popraw :P

Opublikowano
nie mylisz sie gaz do kuchenek, bo o benzynie do ktorej sie mapy robi i podpisuje klauzule ze tylko na niej sie bedzie jezdzilo bo inaczej silnik sie rozsypie to pewno tez nie slyszales . A niezle fury to ogladasz w telewizji . a ja mam na codzien do czynienia z takimi wymiataczami ze jak je zobaczysz na Swietojanskiej to ci malo leb sie nie urwie i niestety sa zawsze na warszawskich blachach . TO jest u was kompleks zamieszkania . jak z tym czarnym co chcial byc bialy .
Opublikowano
Witas wyluzuj bo zaczynasz pisać jak dziecko (przynajmniej poziom Twoich wypowiedzi o tym świadczy) koledzy poprostu chcą zobaczyć te wykresy bo takie przyrosty w wolnossącej benzynie są malo realne... Ja też w to za bardzo niechcę wierzyć...
Kamil
Opublikowano

co za typ :mad2: wez ogarnij sie czlowieku.

Skoro chcesz sie przechwalac to idz do takiego forum w ktorym kazdy sie podnieca jaki to masz super samochod :duh: ty sie widac ze tylko do tego nadajesz. Skoro masz taki super cip tunink to podaj chociaz namiary koledze ktory zalozyl watek, moze byl tym zainteresowany. bo nic to nie pomoglo ze kosztuje 2k i masz tam 220 KM i tych Twoich 300 nanometrow jak sam powiedziales.

a czy jestem za cienki to pierw mnie poznaj a puzniej bedziesz ocenial.czy mnie stac czy nie stac to lpozwol ze ja ocenie.a tyle ile wydalem za swoja 318 stke bys sie grubo zdziwil kolego. Lepiej skoncz ta klutnie bo posypia sie zaraz ostrzezenia,a kazdemu prawdziwemu forumowiczowi na tym zalezy zeby konto bylo czyste. :8)

pozdrawiam wszystkich

B M W
Opublikowano
no dobra niestety 2k to kosztuje i to jak sie robi 3 raz zkolei wiec niewiem ile kosztuje tak z ulicy , Wykresow nie posiadam bo je widzialem na zywo i nawet ich nie bralem ze soba a jak bym je nawet mial u siebie to bym niewiedzial jak je wyslac, Ale najlepiej skataktowac sie z UNITRONIC . PL Andrzej PONIEDZIALEK >PL wrzystko powie i zaprosi do chipowania ale to nie jest tania zabawa sa to mapy tiuningowe ale jeszcze nie sportowe . wiec ode mnie nic wiecej sie nie dowiecie reszte tylko od niego (taki uklad)Dlatego sie zdenerwowalem bo jak pisze to napewno nie klepie nic czego nie wiem i nie widzialem albo nie mam . Mozna wycisnac wiecej ale trzeba zmienic krzywki i podpisac klauzule ze sie bedzie jezdzilo tylko na benzynie 100 oktanowej . Ja pod to nie wchodze . bo mniejsza oktanowosc prowadzi do zepsucia motoru . wiec odpowiedz na pytanie czy chipowac 325 tak jak najbardziej przyrost od 10 do 12% a powyrzej 4000obr nawet 15% oplaca sie ale musi byc to wykonane pod dany motor i wskazania elementow elektronicznych motoru . I jeszcze jedno przy takich nastawach wystepuje blad sterownika (zawsze ) cos za cos . U mnie sa nastawy max ale jeszcze nie hardrokowe bo sobie tego nie rzyczylem .
Opublikowano
bakukama jak chcesz o kims cos napisac to najpierw skataktuj sie z Bogumilem pod Gdanskiem w strone wawa co robi BMW i zapytaj sie o mnie a potem kopara ci opadnie i bedzie wstdu co nie miara . A Bogumil jest jednym z leprzych mechanikow w Posce . Praktyk jak ich malo i nie raz zapinal moimi furami smiejac sie od ucha do ucha . a to tylko 15km od Gdanska,
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie mylisz sie gaz do kuchenek, bo o benzynie do ktorej sie mapy robi i podpisuje klauzule ze tylko na niej sie bedzie jezdzilo bo inaczej silnik sie rozsypie to pewno tez nie slyszales . A niezle fury to ogladasz w telewizji . a ja mam na codzien do czynienia z takimi wymiataczami ze jak je zobaczysz na Swietojanskiej to ci malo leb sie nie urwie i niestety sa zawsze na warszawskich blachach . TO jest u was kompleks zamieszkania . jak z tym czarnym co chcial byc bialy .

W polsce nie mieszkam, tym bardziej daleko mi do jakiejś swietojanskiej o ktorej piszesz. A jak bym chcial sobie fajne furki poogladac to do warszawy specjalnie nie musze jechac.

Za prosty jesteś koleś jak dla mnie i tyle. Myślisz i oceniasz w dziwnych, głupich kategoriach. Jak dla mnie nie istniejesz na tym forum od dziś. Powodzonka w okiełznaniu swoich koników i NANOMETRÓW specjalisto. :duh:

Opublikowano
wykresow nie bedzie bo nie kolekcjonuje ja to juz robie 3 raz na zupelnie innym kompie jak wiesz o co mi chodzi bo jak nie to wracaj do swoich wykresikow i [bAD] za takie cuda to sie kopoje auta . to chyba sa za wysokie progi jak na twoje nogi . powodzenia ze spawaniem szper i chipami z allegro

Co do oceniania czy za wysokie progi czy nie to sie za to nie zabieraj bo się czasami możesz przejechać. Zmień sobie nick na NANOMETR ;) i powodzenia w utrzymaniu się na "czarnym" ;)

Opublikowano
mialo byc niutonometry a wyszlo nanonometry ale jest to dlamnie nie obraza bo na byki to karzdy by przegral ze mna , jako male dziecko juz wiodlem prym wagaznik a nie bagarznik niema co trzeba wyluzowac juz wzystko napisalem locznie gdzie trzeba sie udac , a jak naprawde jezdziles w drifcie i miales kontakt z ludzmi od prawdziwych map i od sportu to wiesz ile mozna zrobic ale nie za darmo napewno nie za 300 zl bo za to to obiad mozna zjesc .