Skocz do zawartości

Który raz... oczywiście SWAP E-30 , nowe pytania i problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wiem wiem juz każdy mówi przy monitorze "było!!", ale nie do końca

więc mam zamiar kupic e30 z 1,8i, i wsadzić tam coś fajnego pod mache, tzn napewno 3,5 v8 odpada, ale co powiecie na jakąś rzędową M3 z e46??, odrazu powiem ze w miare mozliwości chciał bym założyć sekwencyjną skrzynie biegów, więc stare silniki odpadają.

PS: nie jestem za 2,5l bo wszyscy go wlasnie mają :D

Opublikowano

wiem ze tam od h... elektroniki będzie trzeba przekładać , ale niektóre elementy (takie jak ekran komputera pokładowego to chce przenies do wnętrza samochodu tzn on będzie rozebrany do 0 więc wszystkie chwyty dozwolone :D

ale mam pytanie czy jest gdzies jakas informacja o wadze danych silników , bo boje sie ze będą kłopoty ze sterownością (rozmieszczeniem wagii), oraz jeszcze jedno czy układ napędowy też mozna zapożyczyc od innego bmw serii 3 albo 5??/

Opublikowano (edytowane)

myślę,że mało jest osób które są w stanie ci coś powiedziec na ten temat.

a ci co wiedzą stanowczo to odradzą!

ja sam oczywiście życzę aby ci się udało.

pzdr

Edytowane przez coolx
Opublikowano
kiedys chyba na forum byl watek na temat wagi silnikow... i byl tez link podany do stronki co wszytko pisalo. Mialem gdzies chyba na jakies plytce zapisany wiec poszukam,ale moze zaloz watek wlasnie z tym i ktos sie odezwie kto to podal... :8)
B M W
Opublikowano
Wiatm!!! Jest to możliwe oczywiście ale trzeba sie liczyć z bardzo dużym wydatkiem. Pod ten silnik, króry chcesz włożyć musiałbyś zostawić samą kaste a zawieszenie elektryke ogólnie wszystkie te poszespoły muisz mieć inne więc nie lepiej byłoby kupić oryginalnego?? A jeśli już chcesz cos takiego robić to kup całe autko po wypadku a najlepiej po pożądnym dachowaniu i tylko poprzekładasz sobie wszystko. Pozdrawiam
Opublikowano
więc mam zamiar kupic e30 z 1,8i, i wsadzić tam coś fajnego pod mache,

Lepiej moze jakies 2,5 zajechane poszukaj to napęd hamulce i zawieszenie da sie zostawic bo jak włozysz duzy motor na te graty od 1,8 to nie bedzie fajnie. Chyba ze masz w planach budowac auto od podstaw to powodzenia.

Do przekłądki silnika na jakis nie stosowany seryjnie w E30 to tak jak koledzy napisali najlepiej miec pod ręka inne auto dawce częsci zeby potem niczego nie szukac bo z tego co kumpel mi mówił to nawet M50 nie jest tak łatwo włozyc na miejsce M40.

Za jakies 3,0 z Mki z całym kompletem do wrzutki w inną bude to bardzo słona cena będzie i duzo pracy pózniej. Ale z takim motorem E30 to musi byc masakra

:mrgreen:

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg