Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a wlasciwie z panelem sterujacym,nawiewy dzialaja,moge regulowac moc nawiewu i temperature,natomiast niemoge wlaczyc klimy,a takze nie moge wlaczyc obiegu zamknietego powietrza.

wszystko bylo dobrze do dzis,dzis nagle przestalo,ale troche pojezdzilem i wrocilo do normy,niestety znow jak wsiadlem,to nie dziala

Opublikowano

dokladnie nie zapala sie ta przy wlaczniku klimy,a takze te przy regulacji gdzie ma wiac,tzn nogi,gora,auto itp.

zauwazylem,tez wczoraj,ze cos slabo zaczal odmrazac tylna szybe,ale nie wiem,czy to ma zwiazek

Opublikowano
u mnie tak cos sie dzieje od miesiaca, przyciski te od rozdzialu powietrza raz sie swieca raz nie, bylem na kompie i podobno mam spiecie na mase gdzies w tych nawiewach co wieja na tyl. na razie nie bylem z tym nigdzie do naprawy.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Jeśli chodzi ci tylko o wyciągnięcie panela to bardzo łatwo zrobić samemu. Nie dalej jak miesiąc temu sam to robiłem. Musisz zaopatrzyć się tylko w bardzo płaski śrubokręt a jeszcze lepiej w dwa. Panel jest poprostu wciskany. Od dołu i od góry ma po dwie zapinki które tylko troche rozpierają go na boki żeby się ciasno trzymał, nic więcej.
Opublikowano

witam serdecznie...

ja pozwole korzystając z okazji pochwalić się moimi problemami z klimą w mojej E-38

Klima w mojej beemce poprostu działa jak chce tzn. po włączeniu klawisza klimy (manual) klima się załącza nie od razu tylko zazwyczaj kiedy ma na to ochotę :( jeśli siła nawiewu jest na 1 lub 2 biegu to klima ta załącza się żadko i dosłownie na chwile natomiast jeśli jest na 3 lub 4 biegu to zdecydowanie szybciej i na dłużej...

Po rozmowach z różnego typu mechanikami zostały wymienione poszczególne elementy:

-sprężarka klimy

-panel sterujący

-zostały sprawdzone praktycznie wszystkie czujniki

-wymieniony osuszacz

Ponadto dosłownie dziś zauważyłem że po włączeniu klawisza klimy obroty silnika reagują tzn. od razu się podnoszą a gdy wyłączę klimę (klawisz) od razu obroty silnika spadają tak więc reakcja silnika jest ok. tylko sama klima nie startuje... :mad2:

Mało tego by wymusić załączenie się klimy wystarczy że wcisne gaz do "dechy" i obroty silnika przekroczą ok. 5 tyś.obrotów wtedy praktycznie klima załącza się w 100% ...

JEŚLI ZNA KTOŚ TEGO TYPU PROBLEM TO PROSZE BARDZO O POMOC PONIEWAŻ JESTEM JUŻ BARDZO ZDESPEROWANY...!!!

Dzięki z góry - pozdrawiam