Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z moja 520. nie moge zapalic auta gdy jest zimno. jedynym sposobem jest wcisniecie pedału gazu i trzymanie powyzej 2000, choc czasem auto w momencie gasnie (obroty spadaja bardzo szybko),gdy sie zagrzeje wszystko jest ok.objawy takie jakby nie bylo ssania,poza tym jak dodaje gazu to szarpie zimnym autem do 3000 obrotow,pozniej juz chodzi rowno.to samo sie dzieje na bezynie jak i na gazie.

auto mialo zmieniana uszczelke pod glowica jakis czas temu i po tej wymianie strzelilo kilka razy ale wszystko juz ok.poza tym teraz wymienialem swiece

Z gory dzieki.Pozdrawiam.

Opublikowano
Moim zdaniem to wina dwuch rzeczy. Czujnika temperattury i silnika krokowego. Moim zdaniem warto by było przeczyścić silnik krokowy, albo go wymienić i przetestować czujnik temperatury
BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
Opublikowano
no tak silnik krokowy byl kiedys rozbierany i czyszczony i mozliwe jest ze jest zle ustawiony,a co do czujnika temperatury to nawet nie mam pojecia gdzie on jest
Opublikowano

jesli był rozbierany to trzeba pozniej ustawic obudowe bo moze zle chodzic

przynajmniej tak mysle

Opublikowano

Sam sie ustawia - mozliwe. Miałem na mysli przeczyszczenie. Albo wymienić na nowy - sprawdzić jak dzieje się na innym silniku krokowym - wymiana nie zabiera dużo czasu ....

Pozdrawiam

Opublikowano

wiem ze nie zabiera duzo czasu jednak nie mam zkad wziazc drugiego.

jutro chyba pojade na komputer-tylko czy to cos da????.o ile zapale bo teraz wogole nie moge zapalic :(

Opublikowano

A masz jakies przypuszczenia z jakiego powodu byla zmieniana uszczelka pod głowicą, moze zdejmij korek od wlewu oleju, i przyjrzyj sie dokladnie jak wyglada olej, i czy nie ubywa ci choc odrobine płynu chłodniczego.

Swoja droga dobrze ze po paru wsytrzalach zdecydowales sie zmienic układ elektryczny tzn. same swiece, jak wyglada sprawa kabli,cewki itd.

Czy po wystrzalach odejrzales swoja obudowe od filtra powietrza, jest calusienka, nie dostaje lewego powietrza.

Co do silnika krokowego, zawsze go mozesz przeczyscic, choc wydaje mi sie ze nie koniecznie tu jest wina twojich problemow.

Opublikowano

uszczelka pod glowica byla zmieniana gdzy pojawil sie wyciek, w prawdzie drobny ale byl co do obudowy filtra to jest wszystko ok.

jesli chodzi o wystrzaly to one ustaly duzo wczesniej zanim zmienilem swiece, tak samo od siebie przestalo,moze wtedy jak gosc mi zmienial uszczelke i myjac silnik gdzies zostala wilgoc.

jesli chodzi o olej to jest normalny ladny i z tym wszystko ok

jak dzis zapale to chyba jade zeby mi podlaczyli auto pod komputer bo juz nie mam nerwow

Opublikowano

Jak jestes z Polska, zapraszam do siebie, to blisko.

A tak powaznie jak bys okreslil z jakiego miasta i jakiego regionu pochodzisz bylo by mam wszystkim milo, i latwiej by sie udzielal wskazowek.

Opublikowano

Jak wrócisz od podłaczenia komputera to napisz ile taka wizyta i co znaleźli

Pozdrawiam

Opublikowano

ja juz raz bylem bo mialem problem z obrotam tzn. falowaly

wiec tak podlaczenie 60 zł plus robota.razem mi policzyl 110 zl zeszlo mu n2 godziny

Opublikowano
A gdzie byłes kolego? W jakim serwisie BMW ASO ? A i co stwierdzili po podłączeniu i czy pomogło ?
Opublikowano

Nie w ASO ja mieszkam niedaleko n.sacza i jest gosc ktory wlasnie sie zajmuje tylko elektronika.

pomoglo,byly bledy wiec kasowal kilka razy poza tym przy zmianie uszczelki ten wczesniejszy mechanik cos poprzestawial,oprocz tego lapal lewe powietrzepomiedzy filtrem powietrza a kolektorem-nie wiem jak to sie dokladnie nazywa-aluminiowa obejma z trzema srubkami-zaraz przed wezem.

Opublikowano
hm ... chętnie kupiłbym takie urządzenie do usuwania błedów ...