Skocz do zawartości

3.0 diesel Dziwne drganie lewa strona auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój znajomy ma pewien problem , postaram sie go opisać. Samochód to E39 rok 2002 194 KM diesel , automat. Odczuwane są dziwne puknięcia po uruchomieniu silnika na wolnych obrotach. czuć to w środku lecz niesłychać na zewnątrz. Ostatnio usiadłem po lewej stronie na tylniej kanapie i puknięcia były jeszcze silniejsze , wyszedłem z auta i wsadziłem głowe pod podwozie tam lecą rurki chyba zasilające w paliwo silnik i jak dotknąłem ręką tych przewodów puknięcia na nich sa najsilniejsze i takie miarowe - -puk ....puk....puk..... Z autem nic sie niedziej pali na dotyk , moc w normie. Co może być przyczyną , prosze o wszelkie sugestie. Z góry dzieki
Opublikowano
mozliwe że websto nie moze zaskoczyc

no właśnie problem w tym że w tym aucie chyba niema webasto chociaż łba sobie uciąć niedam bo to niemoje auto ale w zeszłym roku zimą tego problemu niebyło i grzania chyba tez. Dodam tylko że w komorze silnika jest jakaś naklejka dotyczaca webasto z lewej strony przed kielichem amorka. Ale w środku sterowania webasto chyba żadnego.

Opublikowano

dokladnie kazde bmw 3.0d ma webasto - jesli nie sterowane z panelu srodkowego/pilota to sluzy jako podgrzewacz i zawsze zalacza sie jak temperatura jest nizsza niz 5 stopni celsjusza, a takie miarowe pukanie to moze byc wlasnie to - zaobserwuj czy wystepuje jak jest cieplej nie powinno

jesli to webasto to nic groznego ten typ tak ma i dziala ono jakis czas po tzw. wzbudzeniu - w e39 uspienie systemu nastepuje 17 minut po zamknieciu drzwi

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269