Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wymieniałem termostat i wiadomo wypłynęło trochę płynu z obwodu, jak fachowo napełnić go nowym płynem - pytam bo po przeprowadzonej operacji wskazówka temp. wychodzi za połówkę i nie działa ogrzewanie w kabinie ? odpowietrzyłem chłodnicę na ciepłym obwodzie ale może jeszcze coś trzeba zrobić ???
Opublikowano
odpowietrz nagrzewnice ...... poczytaj na forum masz wszystko dokladnie opisane i to nie raz !!

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

odpowietrzyć nagrzewnicę ?

o

To chyba też do mnie

VBo mam w aucie raz nawiew ciepły a raz zimny

Myślałem, że nagrzewnica odpowietrza się sama - taki zawód

Pozdrawiam

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
Opublikowano (edytowane)

Najprościej zrób tak - zalej płynu na maxa (pod sam szczyt zbiorniczka wyrównawczego i nie zakręcaj KORKA natomiast srubki odpowierznika nie ruszaj - ma być zakręcona no i zostaw tak na całą noc. Rano sprawdz czy ubyło (bo powinno) i ewentualnie wyrównaj stan do poziomu albo odciągnij "nadbytek" za pomocą np rureczki.

Powinno ubyć i to będzie dobra oznaka.

Potem już powinno być dobrze :)

Czekam na odpowiedz (sam kilka razy wyciagałem już chłodnicę a na odpowietrzenie to był najlepszy sposób zawsze niezawodny.)

Edytowane przez katar14
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

Moja odpowietrzyla sie tylko w jeden sposob :

- odpalilem ja , szczelinomierz pod przepustnice zeby trzymala jakies 2800 obr/min i zbiornik do pelna bez odkrecania odpowietrznika.

Pienila sie jakies 30 min , ale pozniej wszystko sie uspokoilo , plyn bez powietrza ,, ogrzewanie zaczelo dzialac na wolnych obrotach - i tylko to pomoglo.Plyn na pracujacym silniku na wolnych obrotach uzupelniony pod korek ( po tym jak sie wylal nadmiar po zejsciu na wolne obroty) i tak zostawilem i mam swiety spokoj.

Ps. po ostygnieciu i na zimnym silniku ma plyn w chlodnicy w okolicach HOT

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi, udało się. Z tym odpowietrzeniem nagrzewnicy to jakiś kanał - nie ma takiej możliwości - odpowietrza się cały układ odpowietrznikiem na chłodnicy.