Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na czym polega oszukanie komputera, czy trzeba podpiąć jakąś płytkę jeżeli nie ma poduszki kierowcy i czy ewentualnie po takich zabiegach poducha pasażera może sprawnie działać ?

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano
Piszesz bardzo nieprecyzyjnie. Ile masz poduszek? Jedną, której nie masz? Przeszkadza Ci świecąca kontrolka? Najłatwiej wyjąć żarówkę z zegarów. Nigdy się w to nie bawiłem. Może wystarczy odpiąć sterownik?
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Prawdopodobnie nie ma poduszki kierowcy, natoniast pasażera jest sprawna. Żarówkę już wyciagnołem tylko jeszcze kontrolka delikatnie sie jarzy. Czy można coś zrobić z tym jarzeniem ? Tak w ogóle to odpiołem zegary przy włączonej stacyjce i kontrolka zapaliła sie mocniej. Wczesniej tylko sie jarzyła. Byłem u jakiegoś fachowca, który miał to skasowac, ale sie okazało, że to jednak nie był fachowiec tylko jakiś patałach...

Tak wiec wykreciłem żarówkę żeby mnie nie [bAD] Tylko nie wiem co zrobić z tym jarzeniem.

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano

Po prostu jest to tak pomyślane, że pomimo wyciągnięcia żarówki 1,5 W, kontrolka dalej się swieci tylko słabiej (jarzy się).

Podejrzewam, że trzeba by było dopiero rozebrać zegary i coś odłączyć.

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano
Muszę wyjąć zegary i coś tam podziałać, może rzeczywiście da sie tam zakleić czarną taśmą albo zamalować. Zaczyna mnie już troche [bAD] ta [bAD] kontrolka.

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano

Otwór po wyciągniętej żarówce próbowałem już zaklejać i nic. :?

Myślę, że to jarzy się gdzieś wokół czerwonego szkiełka kontrolki. :(

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano
Otwór po wyciągniętej żarówce próbowałem już zaklejać i nic. :?

Myślę, że to jarzy się gdzieś wokół czerwonego szkiełka kontrolki. :(

ale jak to nic?? :?:

nie da sie dokleić plasterka 2x2?? wiadomo, że to jarzenie to światło z innej żaróweczki, więc musisz "odciąć" jego zasięg :cool2: od miejsca AirBag'u.

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

• Moderatorzy
Opublikowano
Muszę wyjąć zegary i coś tam podziałać, może rzeczywiście da sie tam zakleić czarną taśmą albo zamalować. Zaczyna mnie już troche wkur... ta pier... kontrolka.

Myślę że powinieneś się trochę hamować. Na tym forum nie używamy takiego słownictwa...

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
to w takim razie co podświetla kontrolkę jak nie żarówka :?:

może poprostu świeci coś innego i przy okazji podświetla airbag

spróbuj zakleić taśmą najlepiej czarną miejsce po żarówce

To są dwie kontrolki w jednej :wink: druga żaróweczka (dioda LED) jest wlutowana w płytę zegarów i nie można jej tak poprostu wyrzucić....zresztą świeci na tyle słabo że jest widoczna tylko wieczorem.

Opublikowano

Dokładnie masz rację !

Tak wiec z tą diodą to nie taka łatwa sprawa. Myslałem aby rzeczywiście zakleić czarną taśmą ale chyba to nic nie da bo ta dioda bezposrednio podświetla czerwone szkiełko.

P.S.

Przepraszam jeżeli kogoś zgorszyłem swoimi wulgaryzmami !!! :oops:

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano
Dokładnie masz rację !

Tak wiec z tą diodą to nie taka łatwa sprawa. Myslałem aby rzeczywiście zakleić czarną taśmą ale chyba to nic nie da bo ta dioda bezposrednio podświetla czerwone szkiełko.

Trzeba by rozebrać zegary, sciąć nity i dostac się do strony elementów...dopiero wtedy zdemontować źródło światła......moim zdaniem bez sensu.......

P.S.

Przepraszam jeżeli kogoś zgorszyłem swoimi wulgaryzmami !!! :oops:

Cały urok tego forum polega właśnie na tym że nie ma tutaj chamstwa i wulgaryzmów....niejedno forum zwiedziłem ale tylko na tym jestem od ponad 3 lat :wink:

Opublikowano

Igrasz z zyciem nie instalujac poduszki :nienie: . Zamiast manipulowac z zaroweczkami nie lepiej poszukac na gieldzie jakiejs calej poduszki?

Zainstalujesz...bedziesz czul sie bezpieczniej a i kontrolki przestana sie palic. Oczywiscie to tylko moj punk widzenia.

Kiedys tego typu poduszka w moim swietej pamieci Probe uratowala moja twarz i glowe od prawdopodobnie wiekszych obrazen.

Wyobraz sobie uderzenie przy predkosci 45mph (72km/h) w wyjezdzajaca z bocznej ulicy VV Passata. Zero drogi hamowania, nic a nic, centralne uderzenie. obydwa samochody nadawaly sie do kasacji. Gdyby nie poduszka bylo by ze mna krucho :oops: