Skocz do zawartości

POMOCY !!! Problem z TDS Automat.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem na tym forum nowicjuszem. Pzdrawiam całą brać BMW. Prosze o pomoc z moim problemem. Do tej pory zawsze miałem BMW benzyne (7 sztuk) i chyba mnie trafił grzmot z jasnego nieba bo coś mnie podkusiło i kupiłem sobie TDS Automata E-34 z 94r. Auto Ladnie odpala na zimnym jak i na gorącym silniku. Ale mam problem z nastepujacymi objawami: Silnik faluje w momencie obracania kierownicą, przy wlączaniu dmuchawy itp. ale najgorsze jest to ze przy zmianie biegu czy to na R lub D szarpie silnikem a moze skrzynia nie wiem, bywa tez ze przy zmianie biegu gaśnie silnik. W czasie postoju na trybie D cały czas występują szarpniecia i ma się wrażenie jak by auto chciało ruszyc. Ręce opadają. prosze o podpowiedz co mam robić. Z gory dzieki.
Opublikowano
W tym przypadku nie chce straszyć ale to niestety objawy zgodne z niedomaganiami pompy wtryskowej. Poszukaj jest tu o tym sporo.
Opublikowano
  • Autor
Choć odpowiedz przyprawia mnie o ból głowy to dzieki. A moze to nastawnik HDK . tak mi ktoś podpowiedzial ?
Opublikowano
a sprawdz najpierw ladowanie akumulatora. Moze sa problemy z pradem i stad takie objawy. A swoja droga sprawdz olej w skrzyni
Opublikowano
Jestem na tym forum nowicjuszem. Pzdrawiam całą brać BMW. Prosze o pomoc z moim problemem. Do tej pory zawsze miałem BMW benzyne (7 sztuk) i chyba mnie trafił grzmot z jasnego nieba bo coś mnie podkusiło i kupiłem sobie TDS Automata E-34 z 94r. Auto Ladnie odpala na zimnym jak i na gorącym silniku. Ale mam problem z nastepujacymi objawami: Silnik faluje w momencie obracania kierownicą, przy wlączaniu dmuchawy itp. ale najgorsze jest to ze przy zmianie biegu czy to na R lub D szarpie silnikem a moze skrzynia nie wiem, bywa tez ze przy zmianie biegu gaśnie silnik. W czasie postoju na trybie D cały czas występują szarpniecia i ma się wrażenie jak by auto chciało ruszyc. Ręce opadają. prosze o podpowiedz co mam robić. Z gory dzieki.

Zakladajac, ze cala elektryka jest sprawna, w skrzyni jest dobra ilosc plynu - stawiam na nastawnik.

W Twoim przypadku strzelilbym w ciemno na nastawnik. Jak juz gasnie przy wrzucaniu biegow - nie jest wesolo.

Mozesz jechac do "magikow" podniosa Ci dawke, autko bedzie mialo kopa, zacznie wiecej zlopac.. ale nie bedzie gaslo mimo ze falowanie bedzie mialo miejsce non stop. Ale to tez na jakis czas... pol roku, rok... nie wiadomo.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
skrzynia ma dosc duzy pobor pradu - wiec tak jak koledzu mowia - sprawdz akumulator i ladowanie