Skocz do zawartości

Nie działa podgrzewanie lusterka i siedzenia- E36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może ktoś wie. Nie działa podgrzewanie siedzenia kierowcy i podgrzewanie lewego lusterka. Jedno z drugim ma coś wspólnego, czy to przypadek, że obie usterki są po tej samej stronie? Od czego zacząć sprawdzanie? Z góry dzięki.
Opublikowano
niewiem jak jest w 3kach ja u bmw5 mialem automatycznie podgrzewane a jak sprawdzic-zlap za szklo od lusterka to bedziesz wiedzial :D :8)

Ale mogą być podgrzewane tylko nie grzać-i takim sposobem w tym momencie się nie dowiesz.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Bezpieczniki sprawdziłem. Wszystkie są ok. Lampka od podgrzewania siedzenia po włączeniu zapala się na kilka sekund, a potem się sama wyłącza.
Opublikowano
Prawdopodobie mata grzewcza w siedzisku juz zakonczyla zycie. Niestety mnie to samo spotkalo. Mozesz jeszcze sprawdzic pod fotelem czy nie wypiela sie wtyczka ale raczej stawialbym na wypalone maty.

Witam mam ten sam problem : nie działa mi podgrzewanie fotela kierowcy. Bezpieczniki są ok!

A teraz pytanie piszesz, że mata padła tak więc czy można ją jakoś wymienić czy jest to niemożliwe?

I czy jest jakas różnica między skórzaną tapicerką a welurem.

Ja mam skórę.

Opublikowano
co do lusterka to musisz wyjac wklad zeby sprawdzic czy jest podpieta wtyczka z podgrzewania
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Dzięki za lustro- zaraz sprawdzę. Co do fotela, to ja tez mam dwie wtyczki i obie maty nie grzeją. Dziwne jest to, że przycisk ogrzewania i w pozycji "oparcie" i "siedzenie" po wciśnięciu zapala się na kilka sekund jakby było wszystko ok i po chwili wyłącza się.
Opublikowano
Nie ma czegoś takiego jak pozycja oparcie i siedzenie, jest tylko grzanie intensywne i dogrzewanie. A to że samo się wyłącza jest możliwym objawem uszkodzenia mat.