Skocz do zawartości

Nie działa podgrzewanie lusterka i siedzenia- E36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może ktoś wie. Nie działa podgrzewanie siedzenia kierowcy i podgrzewanie lewego lusterka. Jedno z drugim ma coś wspólnego, czy to przypadek, że obie usterki są po tej samej stronie? Od czego zacząć sprawdzanie? Z góry dzięki.
Opublikowano
a jak zobaczyć czy mam podgrzewane lusterka

niewiem jak jest w 3kach ja u bmw5 mialem automatycznie podgrzewane a jak sprawdzic-zlap za szklo od lusterka to bedziesz wiedzial :D :8)

...mimo staran otoczenia nie udało mu sie zmadrzec...BMW

http://allegro.pl/show_item.php?item=641252496

http://img.userbars.pl/80/15963.png

Opublikowano
niewiem jak jest w 3kach ja u bmw5 mialem automatycznie podgrzewane a jak sprawdzic-zlap za szklo od lusterka to bedziesz wiedzial :D :8)

Ale mogą być podgrzewane tylko nie grzać-i takim sposobem w tym momencie się nie dowiesz.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Autor
Bezpieczniki sprawdziłem. Wszystkie są ok. Lampka od podgrzewania siedzenia po włączeniu zapala się na kilka sekund, a potem się sama wyłącza.
Opublikowano
Prawdopodobie mata grzewcza w siedzisku juz zakonczyla zycie. Niestety mnie to samo spotkalo. Mozesz jeszcze sprawdzic pod fotelem czy nie wypiela sie wtyczka ale raczej stawialbym na wypalone maty.
Opublikowano
Prawdopodobie mata grzewcza w siedzisku juz zakonczyla zycie. Niestety mnie to samo spotkalo. Mozesz jeszcze sprawdzic pod fotelem czy nie wypiela sie wtyczka ale raczej stawialbym na wypalone maty.

Witam mam ten sam problem : nie działa mi podgrzewanie fotela kierowcy. Bezpieczniki są ok!

A teraz pytanie piszesz, że mata padła tak więc czy można ją jakoś wymienić czy jest to niemożliwe?

I czy jest jakas różnica między skórzaną tapicerką a welurem.

Ja mam skórę.

Opublikowano
Dzięki :)
Opublikowano
co do lusterka to musisz wyjac wklad zeby sprawdzic czy jest podpieta wtyczka z podgrzewania
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
  • Autor
Dzięki za lustro- zaraz sprawdzę. Co do fotela, to ja tez mam dwie wtyczki i obie maty nie grzeją. Dziwne jest to, że przycisk ogrzewania i w pozycji "oparcie" i "siedzenie" po wciśnięciu zapala się na kilka sekund jakby było wszystko ok i po chwili wyłącza się.
Opublikowano
Nie ma czegoś takiego jak pozycja oparcie i siedzenie, jest tylko grzanie intensywne i dogrzewanie. A to że samo się wyłącza jest możliwym objawem uszkodzenia mat.
Opublikowano
  • Autor
Ok.I znów jestem mądrzejszy. Dzięki