Skocz do zawartości

Za mało pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wydaje mi się to troch dziwne choć moze w zasadzie powinienem się cieszyć, ale... Wczoraj po raz pierwszy od kupienia mojej Beaty 320d wykonałem trasę dł. 323 km - autostrada w 95%. Po dojechaniu na miejsce komp pokazał mi następujące informacje: średnie spalanie 4.4 l/100km (63mil/galon), średnia prędkość 97,6 km/h (61mil/h) - czy komputer mnie przypadkiem nie oszukuje czy ja mam za lekką stopę? Nie znam tego auta za bardzo jeszcze i raczej nie jeżdżę bokiem, ale wydało mi się to dość zastanawiające bo tyle paliła moja Astra II 1.7 DTi
Opublikowano
malo ci pali i jeszcze nazekasz :mrgreen: a generalnie to dieselki mniej pala od benzyn takze jesli ci pokazuje4,4l/100km przy sredniej predkoci ok.100km/h to pewnie jest ok i z pewnoscia masz lekka stope :D :D

...mimo staran otoczenia nie udało mu sie zmadrzec...BMW

http://allegro.pl/show_item.php?item=641252496

http://img.userbars.pl/80/15963.png

Opublikowano
Auto dosc mlode. Tylko ciekawi mnie jedno... Skad sprowadzone? Jednostki (mile, galony...) Jakos tak chyba z USA. Ale co bardziej mnie zastanawia... Diesel zza oceanu? Przeciez tam praktycznie same benzyniaki smigaja. A oleju napedowego to na przynajmniej 70% stacji wogole nie ma. :worried: Wiec jak to jest? A jesli chodzi o te spalanie to moj 1.8 przy predkosci 90km/h ekonomizer wskazuje miedzy 5 a 6 l... Wiec chyba ostatecznie mozliwe... (przy dobrym wietrze i z gorki)
Opublikowano
  • Autor
Auto dosc mlode. Tylko ciekawi mnie jedno... Skad sprowadzone? Jednostki (mile, galony...) Jakos tak chyba z USA. Ale co bardziej mnie zastanawia... Diesel zza oceanu?

:D Mieszkam i pracuję w UK a tu jak powszechnie wiadomo są jeszcze miary imperialne (mile, galony, jardy i cale) Auto nie jest sprowadzone - jest "miejscowe"

Opublikowano
Auto dosc mlode. Tylko ciekawi mnie jedno... Skad sprowadzone? Jednostki (mile, galony...) Jakos tak chyba z USA. Ale co bardziej mnie zastanawia... Diesel zza oceanu?

:D Mieszkam i pracuję w UK a tu jak powszechnie wiadomo są jeszcze miary imperialne (mile, galony, jardy i cale) Auto nie jest sprowadzone - jest "miejscowe"

Kazdym interfejsem - kompem mozna przelaczyc na system metryczny

Xdrive

Koder

Opublikowano
Aaaaa... No wlasnie... Bo glupio mi bylo zapytac wprost czy przypadkiem nie sprowadziles sobie do Polski Angola... :norty: Ale juz wszystko kumam. :mrgreen: No ale wracajac do meritum sprawy. W sumie dziwnym byloby niemoc przestawienia systemu imperialnego na metryczny w 4 letnim samochodzie ktory nowy kosztowal okolo 200 tys zl... :norty:
Opublikowano
Nie oceniaj spalania po jednej jeździe - pojeździj miesiąc i wtedy opisz wrażenia.
Opublikowano
Możliwe- ja zatankowałem pod korek i wyszło mi po 106 km 4,8 na kompie, przy naprawdę spokojnej jeździe (90-110),poczym zatankowałem na staccji 4,89 l. Byłem ździwiony.
Opublikowano
Diesel zza oceanu?

Nic dziwnego , tam też liczą pieniądze.

Opublikowano

w stanach wacha kosztuje mniej niz pulapka na myszy :P

raczej w benzynie oszczednosci nie szukaja.. stad klasyczne muscle car'y. podobno litr sredniej klasy wody pitnej jest drozszy niz litr benzyny.. u nas dla porownania perrier jest jedyną taką wodą :)

320 POWODÓW DO SZCZĘŚCIA :]

Obczaj: http://picasaweb.google.pl/Lajfel/Bunia

Opublikowano

Pogratulować - chociaż by wskazan na kompie :D

Mi z 8,3 l. spadło najniżej na 7,7 przy jeździe emeryta (cykl mieszany)

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Było E-36 coupe i było by do dziś

gdyby nie ślepi emeryci na drogach.

Jest E-46 ale to już nie to samo ...