Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Muszę się dostać do pompki od spryskiwaczy. Wiem, że muszę odkręcić nadkole i zdjąć koło. Problemem jest to, że o ile śruby z nadkola da się odkręcić, bo widzę, że tak , to zastanawiają mnie nity, które widać z lewej strony nadkola zaraz nad progiem i początkiem błotnika. Może ktoś ma jakiś patent, chyba, że te nity w niczym nie przeszkadzają, nie chcę nic roz....

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Witam. Te nity musisz wcisnąć, po środku są takie patyczki a te trzeba wcisnąć. A jak masz nity rwane to ktoś je tam włożył bo nie miał oryginalnych, to je zetnij.
Opublikowano
No dobra, załóżmy, że są te wciskane, to czy przy składaniu mogę ich użyć jeszcze raz, czy muszę coś kombinować - nie mam nitownicy. Czy może wywalić je i założyć jakieć śruby, o ile się da :?:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
właśnie to dzisiaj przerabiałem wcisnełem je cienkim śrubokrentem puzniej szukałem tych kołeczków ale poskładane,wyciągałem zbiorniczek i czyściłem go i przewody wszystko zawalone jakimiś glutami,co przeczyściłem spryskiwacze to za chwile sie znowu zatykały.Mam nadzieje ze teraz po przeczyszczeniu całego układu będe miał problem z głowy
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano
a tak wogule to jak ktoś sciągnoł nadkole i chce wymieni tą pompke,to proponuje poświęcic troche więcej czasu i wyjąc zbiorniczek (to tylko dwie nakrętki plastikowe) i przeczyścic go, pod tą gumką gdzie jest wciśnięta pompka jest sitko w zielonym walcowym plastiku jak jest zatkane pompka pracuje ale nie przpuszcza płynu i sie moze wydawac ze pompka popsuta
na volta core el can na volta core el lievore