Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeszcze jeden temat podzrzuce :) zauwazylem niedawno ze kiedy jade przypuscmy 50 na czwartym biegu czyli ogolnie mowiac mala predkosc i wysoki bieg,puszcze noge z gazu i auto zaczyna hamowac silnikiem to czuje na skrzyni takie delikatne uderzenia,bicia na lewarku i slychac delikatny stuk,co to moze byc bo mi sie wydaje ze poduszka pod skrzynia ale moze macie jakies inne pomysly a jak tak to jaka ja sprawdzic :?: :?:
Opublikowano
U mnie z kolei jest co takiego że czasami zauważam iż jak wrzucę 1 bieg to też słyszę takie pukniecie ale poza tym innych objawów nie ma.
Opublikowano
jeszcze jeden temat podzrzuce :) zauwazylem niedawno ze kiedy jade przypuscmy 50 na czwartym biegu czyli ogolnie mowiac mala predkosc i wysoki bieg,puszcze noge z gazu i auto zaczyna hamowac silnikiem to czuje na skrzyni takie delikatne uderzenia,bicia na lewarku i slychac delikatny stuk,co to moze byc bo mi sie wydaje ze poduszka pod skrzynia ale moze macie jakies inne pomysly a jak tak to jaka ja sprawdzic :?: :?:

50 km/h na czwartym biegu i jesteś zdziwiony że ci coś stuka. To nie 126p. Wydaje mi się ze to za mała prędkość na czwarty bieg i nie ma w tym nic dziwnego że ci stuka i puka.

Opublikowano

50 km/h na czwartym biegu i jesteś zdziwiony że ci coś stuka. To nie 126p. Wydaje mi się ze to za mała prędkość na czwarty bieg i nie ma w tym nic dziwnego że ci stuka i puka.

prawda :cool2:

Opublikowano
ja tez czasem jezdze 50km/h na 4 biegi i wszystko gra wiec stuk moze nie byc przez to...
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
50 km/h na czworce jak najbardziej u mnie da sie jechac, bez rzadnych stukow, nawet silnik czuc ze zaczyna ciagnac, w czym tkwi problem nie wiem

50km/h na 4 biegu da się jechać ale kolega napisał jeszcze że puszcza noge z gazu i zaczyna hamować silnikiem więc prędkość spada i chyba to normalne że zaczyna szarpać czy tam stukać. Tak mi się bynajmniej wydaje.

Opublikowano
noz tym sie calkowicie zgodze,predkosc ponizej 50 km/h na 4 biegu jest zdecydowanie za niska
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

albo wyrobiona część numer 1 albo masz niedokręcone śruby łączące krzyżak z dyfrem (14)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CD11&mospid=47447&btnr=26_0105&hg=26&fg=10

w najgorszym przypadku luz na dyfrze.

wejdź pod samochód, złap za wał i spróbuj go przekręcić w lewo i prawo.

posłuchaj gdzie stuka i problem z głowy

http://images24.fotosik.pl/217/db2f86f1b89f14d8.jpg