Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i mam pytanie jak w temacie,a mianowicie zapalila mi sie kontrolka zuzycia klockow, i sprawdzalem je dzis no i fakt klocki sa zuzyte,przy okazji wydlubalem czujnik zuzycia ,zeby potem nie wywalac kasy na nowy,ale nie wiem czy juz nie po nim. Zmasowalem przewody zeby mi ta nieszczesna kontrolka nie razila w oczy,ale ona swieci nadal.Z tylu mam bebny i tam tez jest ten czujnik? A i czy szczeki tez sie wymienia razem z klockami? i ile orientacyjnie kosztuja szczeki ?
Opublikowano
Wymieniasz klocki to i wymieniasz czujnik :!: To tak jak byś na brudne nogi zakładał ciągle nowe skarpetki (trochę bez sensu) :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
jutro sprawdze tylnie hamulce,bo skoto zmasowalem ze soba przewody od czujnika to kontrolka powinna zgasnac?Ale tak nie jest wiec z tylu tez chyba wymiana :mad2:
Opublikowano

Czujnik działa tak że gdy się zetrze razem z klockiem to zwiera do masy i nic z tym juz nie zrobisz. Jedynie wymiana na nowy. Gdybyś wcześniej go wydłubał to by działał.

Nie wiem jak dokładnie on działa, może ma jakąś ustaloną rezystancję

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
on ma w sobie kawalek blaszki i gdy sie ona przetrze zostaje przerwany obwod i kontrolka swieci,u mnie sie ta blaszka przetarla w tym czujniku i czekaja mnie zakupy
Opublikowano
jak bedziesz mial zmasowane przewody to wtedy wlasnie bedzie swiecila kontrolka... :8)
BMW E36 318i :) 91r ;) czerwien
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W moim przypadku było tak że po "skręceniu" tych 2ch przewodów kontrolka dalej sie paliła...nie zwracałem na nią uwagi więc był luz...zgasła dopiero po odłączeniu Aku.
"A Pan 9mm Jest Pasterzem Chroniącym Moją Sprawiedliwą Dupę W dolinie Ciemności..."
Opublikowano

Czujnik zurzycia klocków BMW E36:

ATE tył 35,00

ATE przód 37,00

BOSCH tył 50,00

BOSCH przód 48,00

FEBI tył 49,00

Ceny sa cenami detalicznymi zawsze mozliwy dobry rabacik dla forumowiczów. :norty:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955