Skocz do zawartości

Proste pytanie odnośnie kompa !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje pytanie jest banalne lecz wiem ze tu czegoś sie dowiem i nie mszę wypytywać na ulicy innych posiadaczy bmw 525 tds

Powiedzcie mi moi drodzy jaka jest różnica pomiedzy tzw małym kompem a duzym co wiecej ma ten duzy czego ten mały nie ma

Ponieważ ja mam chyba ten mały bo moja Bumka jste 1997 roku z kwietnia i na wyświetlaczu jest temperatura, ilość paliwa jaka łyka na 100 km,ile kilometrów jeszcze mogę przejechać do końca zbiornika czy różnica jest wielka

Opublikowano
W BMW bylo kilka kompow. Zrob moze zdjecie to zerkne i ci powiem ktory masz.
Opublikowano
  • Autor

Dziekuje za zainteresowanie sie moim pytaniem przepraszam narazie nie dam rady wstawić fotki bo aparat mi wpadł do wody i mam go w naprawie

Moge opisać a generalnie chodzie mi ofuncje wyświetlacza co mogę powiedzieć mi sie wydaje ze to mały komputer jest u mnie ponieważ mam mało funkcji na śodku jest wyświetlacz w wymiarach 3x4 i wyświetla odpowiednio po naciśnięciu guzika temperaturę ilość paliwa na 100 km ile kiloetrów jeszcze do końca zbiornika

Lecz chodzi mi o ile wiecej funkcji maja wasze komputery prze Bumkach

Opublikowano
Z tego co opisujesz to napewno masz małego kompa. Oprócz tego co piszesz wszystkie awarie typu przepalona żarówka, mała ilość płynu od spryskiwacza beda sie wyswietlac w postaci obrazka przy duzym kompie wszystko wysw. sie w postaci opisu. W dużym kompie jest wiele wiecej funkcji duzo by wypisywac.pozdrawiam
Opublikowano
Ja mam pelny komputer. Oprocz wlasnie temperatury, spalania wyswietla mi wszystkie usterki w aucie w postaci napisu, moge ustawic kod na uruchomienie auta, ograniczyc predkosc maksymalna, ustawic dystans do przejechania a komputer poda czas przejazdu, i wyswietlic 20 ukrytych funkcji m.in predkosc, spalania, napiecie na aku, ilosc paliwa w baku i mase innych.
Opublikowano

W E39 w duzym masz:

- średnie spalanie (2 pomiary niezalezne)

- srednia predkosc

- odleglosc do celu (podajesz jak masz daleko ruszajac w trase)

- szacowany czas dojechania do celu

- ilosc km z tego co masz w baku

- stoper

- date, godzine

- limit predkosci - gong ostrzegajacy o jego przekroczeniu

- sygnal przypominajacy na jakisczas przed godziną "punkt", np by posluchac wiadomosci

- kodowanie zaplonu polaczone z alarmem i prostym imobiliserem

- 2 czasy ustawiania przewietrzania kabiny

- jak masz Webasto to sterowanie ogrzewaniem postojowym, ale wtedy ponoc nie ma stopera.

Chyba wszytsko z tego co teraz z glowy pamietam.

(OO=[][]=OO)
Opublikowano
  • Autor
Witam właśnie o takie rysunki mi chodziło czy masz do nich opis bardzo ale to bardzo Cie prosze o wrzucenie go na forum z góry dziekuje ja mam tego z pierwszego rysunku
Opublikowano
A tak troche w temacie. Na liczniku przy odpalaniu pojawia sie pasek zlozony z kilku zielonych pol, jednego zoltego i jednego czerwonego a nad nim napis inspektion. Jak to interpretowac?? Jak kasuje sie inspekcje??
Opublikowano
Czyli mam rozumiec ze jesli swieci mi sie 5 zielonych kontrolek to mam blisko do "inspekcji" tak?? Auto ma 196500 km na liczniku wiec by sie zgadzalo.
Opublikowano
Jeśli masz 5 zielonych to znaczy, że inspekcja była niedawno kasowana i masz jeszcze kilka tysięcy do pokonania... Tyle, że jeśli kupiłeś auto niedawno, to nie wiesz, czy jeśli ktoś kasował inspekcję, to również wymieniał olej... Ją jak widzisz można skasować w dowolnym czasie, a Twoja beja Ci nie powie czy ma świeżą oliwę :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Witam właśnie o takie rysunki mi chodziło czy masz do nich opis bardzo ale to bardzo Cie prosze o wrzucenie go na forum z góry dziekuje ja mam tego z pierwszego rysunku

Jak nie masz instrukcji obsługi, to ją sobie ściąg, Kolega z forum podał linka w pierwszym poście poniższego tematu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61291&view=previous

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png