Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak nie chcesz kombinować to kup olej w ASO. Nie jest tani ale taki jak powinien być. Ten olej produkuje castrol i nazwę jego znajdziesz na stronie castrola. Niestety castrol sprzedaje go chyba tylko w 20l bańkach. Większość ASO sprzeda Ci go na litry tylko trzeba mieć swój pojemnik.
Opublikowano
Witam! Wymieniałem miech temu, przeleciałem z 5tys kilosów i wszystko wporzo, olej kupowałem w BMW Fota Olsztyn. 80zł za litr a i najlepiej weś ze sobą banieczkę 5 litrów czyściutką i suchutką ,, bo z beczki rozlewane mają tylko. Castrola można po 70zł za litr kupić, ale czasem nie opłaci się bo znaleść to w sklepie na półce to cud!
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano

Wymieniałem w swojej świętej pamięci E-30 i wlałem Castrola SAF-XJ. działała jak złoto. 80 PLN za litr z zarobkiem zaprzyjaźnionego warsztatu. Całkiem niedrogo. Nie ma sensu kupować więcej niż potrzeba.

Bywa, że czasem wymiana nie pomaga. Trzeba wtedy wymienić tarczki. Komplet nowych bagatela 1700 PLN. Gdzieś w Niemczech regenerunki sprzedają. Wychodzi znacznie taniej jak słyszałem około 800 PLN za komplet.

Gdzie nie wiem trzeba szukać w internecie.