Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie odnośnie przekładni kierowniczej w e-39.Czy jest jakaś metoda kasowania luzu w przekładni mechanik znalazł luz w kole i powiedział że przekładnia do regeneracji lub wymiany.Wycieków żadnych nie ma.Dzwoniłem do zakładu za regeneracje jak nie ma wycieków chcą 500 zł. zwyjęciem i założeniem,nie wiem czy to dużo czy mało?
Opublikowano

podobno nie kazdy potrafi wykonac porzadnie regeneracje, slyszalem ze dobrze wykonana powinna kosztwac 1000,00 zl i ze warto ja zrobic jak bedzie cieplej na wiosne

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
Mam pytanie odnośnie przekładni kierowniczej w e-39.Czy jest jakaś metoda kasowania luzu w przekładni

e39 ma dwa rodzaje przekładni - ślimakową montowaną w V8 - trwałą i praktycznie niezniszczalną, z możliwością kasowania luzu.

Oraz przekładnie listwową montowaną w pozostałych modelach.

Ta ma już gorszą opinię - jest mniej trwała, praktycznie luzu nie da sie skasować - teoretycznie można jakąś śrubą docisnąć listwy, ale pomaga to na krótko.

Regeneracja za 500zł.....to żadna regeneracja lub człowiek który to bedzie robił pracuje społecznie.

Koszt w warszawie regeneracji przekładni listwowej to ok 1000zł i jeżeli przeprowadzi ją fachowec to można być pewnym jej trwałości.

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano

e39 ma dwa rodzaje przekładni - ślimakową montowaną w V8 - trwałą i praktycznie niezniszczalną, z możliwością kasowania luzu.

Oraz przekładnie listwową montowaną w pozostałych modelach.

Ta ma już gorszą opinię - jest mniej trwała, praktycznie luzu nie da sie skasować - teoretycznie można jakąś śrubą docisnąć listwy, ale pomaga to na krótko.

wychodzi na to ze w kombiakach taka byla montowana roznica jest tylko czy jest servotronic czy nie .

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//i5.photobucket.com/albums/y167/Elvishh/M5/przekladnia2.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//i5.photobucket.com/albums/y167/Elvishh/M5/przekladnia-1.jpg