Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko czy w kadym modelu e36 tak jest ze pokretła od ogrzewania nie sa podswietlane razem z deska rozdzielcza ???

Widocznie cos jest u Ciebie nie tak, moze spalona zarowka w panelu sterowania bo u mnie pokretla /te biale kreseczki/ sa podswietlane w bursztynowym kolorze.

Opublikowano

Ale koledze chyba chodzi o te przy kratkach wentylacyjnych??? Bo ja o tym myślałem, że są nie podświetlane.

Bo reszta świeci..

Opublikowano
U mnie też ten panel nie świeci, a czy jest opcja aby nie było w niektórych modelach gniazda na żarówkę w tym właśnie panelu :/
Opublikowano

No to te nie są :) Swoją drogą jak to jest w e39? Bo w e38 to pamiętam że się chyba świecą.

U mnie też ten panel nie świeci, a czy jest opcja aby nie było w niektórych modelach gniazda na żarówkę w tym właśnie panelu :/

Nie masz gniazda na żarówkę? Raczej niemożliwe.

Opublikowano
Ciekawsza sprawa jest to ze tej durnej zarowki nigdzie sie nie da kupic.

też miałem taki problem jak kupiłem swój wozik(poza tym że wymieniłem chyba wszystkie żarówki łącznie z podświetleniem włącznika śwateł-utrapienie jak się nie wie jak - pomogło forum i zrób to sam).

W każdym razie nie świecił mi panel i nie mogłem zakupić tej durnej żarówki :mad2: , po chwili nerwów "wyrwałem" żarówkę z obudowy i dopasowałem jakąś standardową za ok 2 PLN-y, w moim wypadku obyło się bez lutowania - ale to też trzeba wziąć pod uwagę. bo tak faktycznie w środku jest zwykły przylutowany "standard" 1,2 W ,tylko kupno go fabrycznie zlutowanego z obudową to męka, u siebie nie znalazłem. wcześniej nie działało a już błyszczy jak u kolegi na foto.

:D

Opublikowano
Postapilem identycznie jak kolega wyzej, tyle ze jestem bardziej impulsywny i odrazu urwalem :) Da sie to zrobic kupujac zaroweczke na CPN 1,2W 12V i trzeba te wasy nieco zawinac na boki i delikatnie wsunac w gniazdo, najlepiej na wlaczonym podswietleniu zeby widziec czy sie nie rozlaczylo, jak juz wejdzie to raczej nie powinno sie rozlaczyc, u mnie tak jest i bylo nie bylo swieci od sierpnia :)