Skocz do zawartości

Co oznacza S848A ROZSZERZONA WIĄZKA KABLI ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Koledzy mam pytanie co to może oznaczać S848A ENLARGED WIRING HARNESS ROZSZERZONA WIĄZKA KABLI wiem, że mogę dzięki temu doposażyć swój samochód tylko teraz pytanie o co ? Tempomat (mi się wydaje, że chyba raczej nie ponieważ szukałem wtyczki pod maską, ale jej nie znalazłem)? Pełne OBC? Podgrzewane fotele? , a może całkiem co innego ? Z góry dziękuje wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam,

Edytowane przez bakukamil
Kamil
Opublikowano

No tak widać wtyczkę od OBC, ale ciekawe czy to jest to, muszę się dobrać do swojego komputera i zobacze czy widać tam drugą wtyczkę (mam podstawowy OBC z CC i temperatura). Wie ktoś jak go wyciągnąć ? Trzeba demontować schowek ?

Kamil
Opublikowano

Nie jestem pewien ale chyba tam gdzie masz tą półeczkę pod OBC jest u góry dziura, wpychasz tam palec i mocny wypychasz OBC

ale na 100% pewien nie jestem

.
Opublikowano
No niestety za OBC nie mam żadnej wolnej wtyczki :cry2: więc pytanie dalej otwarte ... o co chodzi z tą rozszerzoną wiązką kabli ?? :mad2:
Kamil
Opublikowano

za OBC to nic nie będziesz miał jeśli jest schowana to niżej

musisz zdemontować obc, potem ten schowek co jest zapalniczka i ewentualnie jakieś przyciski (podgżewanie foteli, immo) i tam głębiej poszukaj

.
Opublikowano
za OBC to nic nie będziesz miał jeśli jest schowana to niżej

musisz zdemontować obc, potem ten schowek co jest zapalniczka i ewentualnie jakieś przyciski (podgżewanie foteli, immo) i tam głębiej poszukaj

Ok jutro poszukam bo dziś to boję się, że jeszcze coś połamę :cool2: Szcześliwego Nowego Roku !

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano

no niestety nie moglem nic tam znalezc :duh: wczoraj napisalem do ASO BMW w Gdyni email z zapytaniem, ale jeszcze nie odpisali , cos czuje że będę sam musiał się do nich pofatygować.

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano

Koledzy dzwoniłem właśnie do serwisu i dostalem odpowiedź... Niestety ta rozszerzona wiązka kabli oznacza, że możemy sobie załozyć centralny zamek i elektryczne szyby przód i tył, czyli jezeli ktoś ma elektryczne szybki na przodzie to może sobie dołożyć tył (potrzeba tylko włączników i podnośników), niestety żeby podłączyć np. pełen OBC trzeba więcej rzeźby, ale to jest opisane na tym forum.

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano
Koledzy dzwoniłem właśnie do serwisu i dostalem odpowiedź... Niestety ta rozszerzona wiązka kabli oznacza, że możemy sobie załozyć centralny zamek i elektryczne szyby przód i tył, czyli jezeli ktoś ma elektryczne szybki na przodzie to może sobie dołożyć tył (potrzeba tylko włączników i podnośników), niestety żeby podłączyć np. pełen OBC trzeba więcej rzeźby, ale to jest opisane na tym forum.

Pozdrawiam,

czyli jak mam u siebie rozszerzona wiazke kabli i nie mam elektrycznych szyb to potrzebuje tylko podnosniki i wlaczniki?? a sama wiazka jest gdzies w aucie tak?? dobrze to rozumiem??

BMW E36 318i :) 91r ;) czerwien
Opublikowano

Pozdrawiam,

czyli jak mam u siebie rozszerzona wiazke kabli i nie mam elektrycznych szyb to potrzebuje tylko podnosniki i wlaczniki?? a sama wiazka jest gdzies w aucie tak?? dobrze to rozumiem??

Dokładnie według obsługi serwisu w Gdyni potrzeba tylko włączników i podnośników do szyb, ponieważ wszystkie kable już są w aucie :dance: .

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano

To ciekawe co daje ta opcja w mojej coupei skoro elektrykę szyb już mam fabrycznie oraz central. :shock:

Kazali płacić coś co i tak musieli dać ?? :duh:

Opublikowano
To ciekawe co daje ta opcja w mojej coupei skoro elektrykę szyb już mam fabrycznie oraz central. :shock:

Kazali płacić coś co i tak musieli dać ?? :duh:

Ja też mam centralny i elektryke na przód więc na wiosne sobie zafunduje elektryke na tył :twisted2: a wiesz skoro masz fabrycznie central i pełną elektryke szyb to może ta rozszerzona wiązka kabli była konieczna do pełnej elektryki (tak jak teraz żeby wziąść jakaś opcje to trzeba i inną ).

Pozdrawiam,

Kamil
  • 2 lata później...
Opublikowano
koledzy ja mam wiązke na przodzie założyłem silniki i przełączniki i to nie działa. Wcale nawet nie drgneły. powiedzcie jak ja mam to podłączyć żeby działało????????????????? :mad2: :mad2:
Opublikowano
koledzy ja mam wiązke na przodzie założyłem silniki i przełączniki i to nie działa. Wcale nawet nie drgneły. powiedzcie jak ja mam to podłączyć żeby działało????????????????? :mad2: :mad2:

A modul za schowkiem to kolega zmienil dolozyl??

Ja w swojej Buni Mam roszerzona wiazke i tak z obserwacji a rozbieralem auto nieraz:

Kable do el okien na tyl sa ale do slupka wiec wiazki w drzwi wkladalem nowe :D

Fabryka mi dala obc 11 przyciskow i CHECK Kostka pod FULL OBC tez byla i taki smiga kabelek do sterowania manetki tez byl

Jest kompletna wiazka dla telefonu wraz z antena na dachu

Do tempomatu tez mialem kompletna wiazke

Podgrzewanie spryskiwaczy: takze wiazka przygotowana

Do ogrzewania foteli wiazka tez jest :D

A do spryskiwaczy reflektorow tez sa kabelki :mrgreen:

Roleta tylna: Kabelki sa :cool2: Roleta tez juz jest :norty:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D